zygol Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 Od pewnego czasu zauważyłem, że podczas jazdy z nawiewu leci chłodne powietrze pomimo iż wcześniej przez np. 60 minut jazdy leciało ciepłe. Za każdym razem się tak dzieje jak załączy się wentylator od chłodnicy, który działa cały czas po włączeniu, działa nawet po zgaszeniu silnika. Miał ktoś coś podobnego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
estradonai Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 (edited) Godzinę temu, zygol napisał: Od pewnego czasu zauważyłem, że podczas jazdy z nawiewu leci chłodne powietrze pomimo iż wcześniej przez np. 60 minut jazdy leciało ciepłe. Za każdym razem się tak dzieje jak załączy się wentylator od chłodnicy, który działa cały czas po włączeniu, działa nawet po zgaszeniu silnika. Miał ktoś coś podobnego A jak wygląda wskazanie temperatury płynu chłodzącego? Auto nagrzewa się tak szybko jak zawsze? czy wolniej? czy po włączeniu wentylatora chłodnicy wskazanie zmienia się? Sprawdziłbym termostat. Edited January 13, 2023 by estradonai Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygol Posted January 13, 2023 Author Share Posted January 13, 2023 Silnik nagrzewa się tak jak zawsze, temperatura w granicach 90. Mi się wydaje że przyczyną jest działający przez cały czas wentylator. A gdzie jest przekaźnik od wentylatora chłodnicy ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
estradonai Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 Dziwne, że jak wentylator chłodnicy działa cały czas to nie spada temperatura płynu chłodzącego. A może uszkodzony jest czujnik temperatury płynu chłodzącego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Jak wskaźnik temperatury pokazuje prawidłowo nagrzanie,to wina będzie leżała po stronie przekaźnika.Było już tak ,tu też na tym forum,że komuś przekaźnik kleił zaraz po pierwszym włączeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts