Lucky Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Jak w temacie, w książce widz wymiane po ponad 200tyś, pytam w ASO - słysze "u nas trzeba traktować jak jazda w trudnych warunkach bo korki itp wiec max 120tyś" - co mnie nieco smieszy i dziwi bo mam 92tyś z czego z 80 zrobionych na autostradach to nie wiem jakie trudne warunki ktoś mi wmawia... Jak jest w Waszych książkach dl atego silnika? A jak w praktyce - kiedy były wymieniane? Zestawy z ASo czy "allegro" (jaki warto)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Czyli nikt nie wymieniał rozrządu w 1.5 z adblue czad!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzaa Opublikowano 5 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 (edytowane) Jeszcze nie, ale miałem Juka z silnikiem K9K 110km i tam było 60 tys mil lub 4 lata. Myślę, ze bezpiecznie byłoby 100-120 tys km i 4 do 5 lat. Rozrząd to CONTITECH CT1184K1 a pompa wody (dość droga) DOLZ R-231 Edytowane 5 Lutego 2023 przez Jerzaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky Opublikowano 6 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 A widzisz, te QQ i silniki 1.5 z adblue są po jakichś przeróbkach modernizacjach itp i dlatego różnią sie nieznacznie ale jednak od K9K, mozliwe że rozrzą jest ten sam ale inne rzeczy nie konicznie, stąd inna pojemność oleju silnikowego czy wieksza o te 5-6KM moc... i dlatego wlasnie dopytuje o to z adblue po upgradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzaa Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 (edytowane) On 2/6/2023 at 10:56 AM, Lucky said: A widzisz, te QQ i silniki 1.5 z adblue są po jakichś przeróbkach modernizacjach itp i dlatego różnią sie nieznacznie ale jednak od K9K, mozliwe że rozrzą jest ten sam ale inne rzeczy nie konicznie, stąd inna pojemność oleju silnikowego czy wieksza o te 5-6KM moc... i dlatego wlasnie dopytuje o to z adblue po upgradzie Na zagranicznych forach pisza 5 years/ 75,000 miles lub dla nowszych silnikow replacement every 90,000 miles or 6 years (tensioner pulley must also be replaced). Edytowane 9 Lutego 2023 przez Jerzaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzaa Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Wrzuciłem pdf z okresami przeglądów, ale jest to chyba dla starszej wersji silnikowej. Niestety nie jest napisane a jedynie, ze dla diesla. Qashqai_1.5D periodic maintenance.pdf I jeszcze jeden obrazek dla nowszej wersji ktory wskazuje na 5lat i 120 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi