Jar Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Cześć, przejrzałem forum niestety nie znalazłem odpowiedzi na 3 problemy które posiadam juz na początku Jestem nowym właścicielem QQ j11 1,6 diesel Tekna 4x4 1. zauwazyłem ze wrzucajac wsteczny i zbliżaniu się do przeszkody nie mam sygnału dźwiękowego, podobnie jadąc do przodu i zbliżając się do przeszkody. Czasami pojedyńcze piknięcie ale nic co miałoby sygnałem powiadamiać mnie o przeszkodzie. -> czy to wina zepsutego buzzera? 2. wciskając przycisk na kamerce do parkowania otrzymuje komunikat że brak asystenta parkowania - czy to mozliwe (skoro przycisk widnieje na ekranie i jest aktywny??) 3. Ostatnie wyzwanie do brak podgrzewania foteli (przyciski sie swieca ale nie dziala podgrzewanie) - tutaj doczytalem sie ze wina najczesciej są niedociśniete kostki pod fotelem lub przerwane maty siedziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Proponuję odczytać kody błędów, oraz sprawdzić bezpieczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Ad. 1. Wina buzzera to nie działające tylne czujniki. O awarii przedniego nic nie czytałem ani na polskich ani na zagranicznych forach. Więc wg mnie to ie wina buzzera Ad. 2. A masz w ogóle z przodu, z boku (po jednym na każdą stronę) dwa dodatkowe czujniki do asystenta parkowania? Mierzą długość luki do parkowania? Ad.3 Stawiam na uszkodzone maty - mi już czwarta siadła. Dużo tych problemów - wg mnie byle jak poskładany po dzwonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 sprawdzany czujnikiem lakieru i oryginal wiec tego sie nie boje a z przodu mam czujniki. Mata tak jak pisales pewnie standard ale te czujniki jednak mnie zastanawiaja. kupilem buzzer zobaczymy czy po wymianie cos sie zmieni - ale musze poczekac na lepsza pogode zeby nie polamac niczego zdejmujac oslony przy takich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 7 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Kupiles orginalny buzzer? Masz numer katalogowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi