DARO1990_2 Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Witajcie Gdzie w t32 2019 rok znajduje się czujnik otwarcia maski. Chciałbym go obrucić bo ten system wykańcza mi nowy akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Tu: Start-stop,akumulator ciekawostki - strona 16 - J11 (2013-2021) - Forum Nissan Klub Polska masz zdjęcie takiego czujnika. Szukaj identycznego pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARO1990_2 Opublikowano 6 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Problem w tym że u mnie takiego nie ma. Czy przypadkiem w t32 nie jest zintegrowany z zamkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Tak,jest z zamkiem.Nie wiadomo,czy wypiecie nie będzie pokazywało cały czas otwartej maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 7 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Złacze E164 , czyli omawiany tutaj czujnik jest częścią wiązki komory silnika i jest połaczony z IDPM a zdrugiej strony z uziemieniem. Dalej łaczy się z kluczykiem , czujnikiem sprzegła jeśli jest, ESM itp itd. Można podjać próbę wyprogramowania, zamykanie obwodu na stałe może być groźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 7 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 A to przepraszam @DARO1990_2 za wprowadzenie w błąd. Myślałem że w X-Trail jest tak samo jak w Qashqai. To jak chcesz się uporać z systemem START|STOP to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasaty7 Opublikowano 7 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 W T32 jest zamontowany w zamku i jest to mikro włącznik. Masz kilka możliwości: 1. odkręcić zamek i wymontować włącznik a następnie wcisnąć dźwignię włącznika i zabezpieczyć w pozycji włączonej np. recepturką lub trytką 2 .pomiędzy zamkiem a akumulatorem nad chłodnicą zlokalizuj kostkę koloru siwego 2 piny. Rozłącz i w kostce od strony akumulatora zrób zworę. 3. kup na portalu aukcyjnym włącznik z przewodem wtyczką. Wykonaj drugą część z punktu 1 i wepnij do autka. W moim X zrobiłem punkt 3. SS nie działa, ciągłe ładowanie powyżej 14 V. Maska otwarta włącznik zwarty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 To jest warte zapamiętania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Mi w serwisie chcieli być mili i stwierdzili ze wystarczy obrócić czujnik i start/stop przestanie działać. Niestety podnieśli maskę i się zdziwili że czujnika nie ma. Kupiłem na aliexpress magiczne pudełeczko i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi