Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Almera N16 1.5 98km wymiana/regeneracja reduktora lpg

Toff10
 Share

Recommended Posts

Witam  posiadam NISSAN ALMERA 1.5 2006R W GAZIE.

REDUKTOR LPG PUSZCZA  GAZ I ZALEWA  MI AUTO. 

wiem że do wymiany jest  membrana  i kupilem  już zestaw  naprawczy. 

Jeśli  się nie uda  rozważam  też zakup reduktora za 452 zł a w garażu  chcieli  800.

Mam pytanie  jesli regeneruję  reduktor i go nie wypinam tylko zmieniam  membranę  jak na filmiku poniżej  to muszę mieć pustą  instalację  lpg ?

Czy mam czymś zacisnąć  rurę  czy może przy butli  jest jakiś  specjalny zawór bezpieczenstwa  bo nigdzie  o tym nie ma mowy?

I co w razie wymiany  reduktora ta sama  zasada  DZIAŁANIA?

Zdjecie dodane a film poniżej dziękuję :) !!  :

https://www.google.com/search?q=regeneracja+reduktora+lpg+brc&client=ms-android-samsung-ss&sxsrf=AJOqlzWGFijTnEWKzW2M3Op_BpKteeZV0A%3A1676103536194&ei=cE_nY9zEC4aHrwTiyqX4DQ&oq=regeneracja+reduktora+lpg+brc&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBQgAEIAEMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIFCCEQoAEyBQghEKABMgUIIRCgAToKCAAQRxDWBBCwAzoECCMQJzoECCEQFToLCCEQFhAeEPEEEB06CQgAEBYQHhDxBEoECEEYAFDdBViaHWCBIGgCcAB4AIABvAGIAcwKkgEDNy41mAEAoAEByAEIwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:9714b2f8,vid:20u1LE2eBXE

20230214_162143.jpg

Edited by Toff10

w linku nic nie ma.

wyjmij reduktor z auta będzie lepiej, na butli możesz zakręcić gaz ale też powinien EZ trzymać

z tego co napisałeś wnioskuję, że nei masz programu, jak tak, to nei kręć imbusem, powinno zagrać ale i tak dobrze by było podpiąć pod program i ustawić