eclips Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) Witam kupiłem w USA Juka 2015 ale nie mam zadnego pilota - kluczyka więc potrzebuje porady gdzie kupic dorobic nowy pilot auto pewnie z keyless go i czy zamawiac w serwisie czy jest możliwość doprogramowania u "kluczników" chyba ze wymienić cała stacyjke itd z kluczykami ? Edytowane 17 Lutego 2023 przez eclips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekq Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Najpierw sprawdź jaki masz chip w kluczyku ( rozbierz go info jest na płycie głównej ), potem zamów kluczyk np na pewnym chińskim serwisie ( ok 50 pln/szt ) lub w Polsce za 250/450 pln /szt. Grot dorobisz za 10/20 pln, teraz programowanie IMMO oraz dodanie do komputera. Niestety jest mała zagwozdka: aby dodać nowy kluczyk ( max 5 moze być ) musisz najpierw skasować wszystko i dodać po kolei na nowo wszystkie. IMMO możesz zaprogramować sam jesli masz jakiś programator, ja akurat miałem XHorse zrobiłem to sam ale w tej opcji masz kluczyk rezerwowy bo możesz otwierać tylko z grota i odpalać przez zbliżenie pilota do stacyjki. Do zaprogramowania kluczyków(IMMO+komp ) musisz miec odpowiednie narzędzie np AUTEL. Ja kupiłem 2 klucze w CHRL i za zaprogramowanie gość wziął 350. Czyli za 450 mam 2 klucze/piloty nowe i 1 stary jako rezerwa bo chip padł ale IMMO działa. Serwis zaproponował 1200 pln z 1 kluczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi