Pleur Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 (edytowane) Dzień Dobry, Za niedługo czeka mnie drugi przegląd w ASO. Po doświadczeniach z zeszłego roku chcę kupić parę gratów, wiadomo koszty... Głównie olej, który z całego zestawienia jest najdroższy. Olej 5w30 C3. Co polecacie ? Total, Valvoline, Shell czy Motul ? Taki się nada ? https://allegro.pl/oferta/total-quartz-ineo-mc3-5w30-api-sn-plus-6l-11786131131 Edytowane 20 Lutego 2023 przez Pleur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekgoodadvice Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Witam, pamiętaj że przy własnym oleju aso dolicza za utylizację od jakiegoś czasu. W zeszłym roku było 50 PLN, w grudniu jak byłem już 100 PLN. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleur Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 7 minut temu, wujekgoodadvice napisał: Witam, pamiętaj że przy własnym oleju aso dolicza za utylizację od jakiegoś czasu. W zeszłym roku było 50 PLN, w grudniu jak byłem już 100 PLN. Pozdrawiam. To i tak wyjdzie taniej. W zeszłym roku w marcu mam cenę oleju na fakturze z ASO 432,39 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estradonai Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Mi nie doliczyli, a drugi przegląd robiłem 20.12.2022. Leję Totala ineo mc3 5w-30. Kupiłem jeszcze filtry (oprócz filtra oleju) oraz płyn hamulcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Też zalewam tego Totala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleur Opublikowano 21 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Graty kupione na drugi przegląd. Wydaje mi się, że w rozsądnej cenie i też sporo taniej niż policzyliby w ASO. W załączeniu wykaz, może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estradonai Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Spoko. Tylko uważaj z tym filtrem oleju, bo słyszałem, że w razie "wu" to mogą się przyczepić, że to nie był oryginalny NIssana i nie uznać usterki silnika na gwarancji. Ja nie dawałem, bo u mnie w Aso śmieszny koszt koło 40 zł, a głowa spokojniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleur Opublikowano 22 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Tak mówisz... Zapytam przy przeglądzie, najwyżej ten zostanie na wymianę, gdy skończy się gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Ja dawałem swój filtr oleju Filtrona i nic nie mowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 A co mieli mówić? Powiedzą, jak przyjedziesz w ramach gwarancji z problemami z silnikiem (czego oczywiście Ci nie życzę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi