Pleur Posted February 20, 2023 Share Posted February 20, 2023 (edited) Dzień Dobry, Za niedługo czeka mnie drugi przegląd w ASO. Po doświadczeniach z zeszłego roku chcę kupić parę gratów, wiadomo koszty... Głównie olej, który z całego zestawienia jest najdroższy. Olej 5w30 C3. Co polecacie ? Total, Valvoline, Shell czy Motul ? Taki się nada ? https://allegro.pl/oferta/total-quartz-ineo-mc3-5w30-api-sn-plus-6l-11786131131 Edited February 20, 2023 by Pleur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujekgoodadvice Posted February 20, 2023 Share Posted February 20, 2023 Witam, pamiętaj że przy własnym oleju aso dolicza za utylizację od jakiegoś czasu. W zeszłym roku było 50 PLN, w grudniu jak byłem już 100 PLN. Pozdrawiam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pleur Posted February 20, 2023 Author Share Posted February 20, 2023 7 minut temu, wujekgoodadvice napisał: Witam, pamiętaj że przy własnym oleju aso dolicza za utylizację od jakiegoś czasu. W zeszłym roku było 50 PLN, w grudniu jak byłem już 100 PLN. Pozdrawiam. To i tak wyjdzie taniej. W zeszłym roku w marcu mam cenę oleju na fakturze z ASO 432,39 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
estradonai Posted February 20, 2023 Share Posted February 20, 2023 Mi nie doliczyli, a drugi przegląd robiłem 20.12.2022. Leję Totala ineo mc3 5w-30. Kupiłem jeszcze filtry (oprócz filtra oleju) oraz płyn hamulcowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruz Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Też zalewam tego Totala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pleur Posted February 21, 2023 Author Share Posted February 21, 2023 Graty kupione na drugi przegląd. Wydaje mi się, że w rozsądnej cenie i też sporo taniej niż policzyliby w ASO. W załączeniu wykaz, może komuś się przyda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
estradonai Posted February 22, 2023 Share Posted February 22, 2023 Spoko. Tylko uważaj z tym filtrem oleju, bo słyszałem, że w razie "wu" to mogą się przyczepić, że to nie był oryginalny NIssana i nie uznać usterki silnika na gwarancji. Ja nie dawałem, bo u mnie w Aso śmieszny koszt koło 40 zł, a głowa spokojniejsza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pleur Posted February 22, 2023 Author Share Posted February 22, 2023 Tak mówisz... Zapytam przy przeglądzie, najwyżej ten zostanie na wymianę, gdy skończy się gwarancja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruz Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 Ja dawałem swój filtr oleju Filtrona i nic nie mowili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_B Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 A co mieli mówić? Powiedzą, jak przyjedziesz w ramach gwarancji z problemami z silnikiem (czego oczywiście Ci nie życzę). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts