Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Olej Qashqai J11 1.3 dig-t

Pleur
 Share

Recommended Posts

Dzień Dobry, Za niedługo czeka mnie drugi przegląd w ASO.   Po doświadczeniach z zeszłego roku chcę kupić parę gratów, wiadomo koszty...  Głównie olej, który z całego zestawienia jest najdroższy.   Olej 5w30 C3. Co polecacie ? Total, Valvoline, Shell czy Motul ?

Taki się nada ?

https://allegro.pl/oferta/total-quartz-ineo-mc3-5w30-api-sn-plus-6l-11786131131

Edited by Pleur

Witam, pamiętaj że przy własnym oleju aso dolicza za utylizację od jakiegoś czasu. W zeszłym roku było 50 PLN, w grudniu jak byłem już 100 PLN. 

Pozdrawiam. 

• Like 1

7 minut temu, wujekgoodadvice napisał:

Witam, pamiętaj że przy własnym oleju aso dolicza za utylizację od jakiegoś czasu. W zeszłym roku było 50 PLN, w grudniu jak byłem już 100 PLN. 

Pozdrawiam. 

To i tak wyjdzie taniej. W zeszłym roku w marcu mam cenę oleju na fakturze z ASO 432,39 zł

Mi nie doliczyli, a drugi przegląd robiłem 20.12.2022. Leję Totala ineo mc3 5w-30. Kupiłem jeszcze filtry (oprócz filtra oleju) oraz płyn hamulcowy.

Graty kupione na drugi przegląd. Wydaje mi się, że w rozsądnej cenie i też sporo taniej niż policzyliby w ASO.  W załączeniu wykaz, może komuś się przyda.

20230221_193448.jpg

20230221_193500.jpg

Spoko. Tylko uważaj z tym filtrem oleju, bo słyszałem, że w razie "wu" to mogą się przyczepić, że to nie był oryginalny NIssana i nie uznać usterki silnika na gwarancji. Ja nie dawałem, bo u mnie w Aso śmieszny koszt koło 40 zł, a głowa spokojniejsza.

Tak mówisz... Zapytam przy przeglądzie, najwyżej ten zostanie na wymianę, gdy skończy się gwarancja.

A co mieli mówić? Powiedzą, jak przyjedziesz w ramach gwarancji z problemami z silnikiem (czego oczywiście Ci nie życzę).