Mirool Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Mam pytanko Pathfinder 2013 3.0 V6 DCi skrzynia automatyczna. Czy któryś z Kolegów wymieniał dynamicznie olej i czy nie mam negatywnych skutków? Tam jest odstojnik zamiast filtra. Czy przed wymianą trzeba zdjąć miskę i wypłukać odstojnik czy można to zrobić bez zdejmowania miski przy użyciu wstępnego mycia detergentem..?? Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Dynamiczna wymiana oleju jest bezpieczna i ma się pewność ze wszystko zostało dobrze wypłukane. O ile mi wiadomo to przy dynamicznej przed robota odręcają miskę, czyszczą ja a pozniej podłączają maszyne i pompują nowy olej, jak bedziesz chciał to i z dodatkiem do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirool Opublikowano 24 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Dziękuję bo ASO nie przewiduje wymiany..........już mam 120 tyś przelotu... i trochę się źle czuję bez wymiany oleju w skrzyni....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryzys Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Dosłownie kilka miesięcy temu wymieniałem tą metodą. Robiłem to z duszą na ramieniu, bo mam 220k i to była pierwsza wymiana. Okazało się, że niepotrzebnie, bo skrzynia pancerna i po wymianie śmiga jak należy... znaczy przed wymianą też nic jej nie było. A na zdjęciu oleje... przed i po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Niezła smoła ;D Aso to w wiekszosci samochodów nie przewiduje wymiany. Tak samo jak w Pajero, BMW 120k to juz należałoby wymienić z uwagi na to iż wymiane powinno sie robic co 60k km albo co 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirool Opublikowano 27 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Dziękuję za słowa otuchy.....biorę się do roboty...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirool Opublikowano 9 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 wymieniłem dynamiczne 1600 pln i wszytko ok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Godzinę temu, Mirool napisał: wymieniłem dynamiczne 1600 pln i wszytko ok Pozdrawiam Bardzo zjarany był ? plukali Ci skrzynie az do czystego oleju czy tylko przetocztyli te 11 czy 12 L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirool Opublikowano 9 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Przetoczyli 13 l olej nie był zły po 120 tyś był nawet przeźroczysty.....ale sumienie mam spokojne.... Akcja trwała 5h. Płukali detergentem.... bez zdejmowania miski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirool Opublikowano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Zmieniałeś może rozrząd po tym przebiegu (220k)? Czy może zmieniałeś odmę?:)))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 3 godziny temu, Mirool napisał: Zmieniałeś może rozrząd po tym przebiegu (220k)? Czy może zmieniałeś odmę?:)))) Pozdrawiam Mam benzyniaka także nie pomogę ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi