comter Opublikowano 4 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 j12. Witam. Jak wyłączyć na stałe komunikat pojawiający się za każdym razem jak się ekran włącza? Jak wyłączyć komunikat głosowy pojawiający się nawet jak navi nie jest włączone:" brak danych kartograficznych....."? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fruko Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Opcja wylaczenia tego komunikatu jest w ustawieniach. Jesli wylaczysz ten komunikat to automatycznie auto traci lacznosc i w przypadku kolizji, kradziezy,wypadku nie powiadomi automatycznie pomocy (SOS) . Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comter Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 (edytowane) Dzięki.Myślałem raczej o stałej zapamiętanej akceptacji jeśli to takie ważne , żeby się nie pokazywał. Mam go dopiero od pary dni i niektóre rzeczy mnie lekko denerwują. ie wiem równiez jak podłączyć telefon z androidem aby mieć gogle i mapy na pulpicie. Podłączam podłączam i nic mi się na ekranie nie pokazuje żeby cokolwiek wybrać . Edytowane 5 Marca 2023 przez comter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thekyle Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Standardowo tylko kabel USB dla Androida i Apple Carplay (schowek w podłokietniku). Dołożenie specjalnego interfejsu pozwala gadać bezprzewodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 9 godzin temu, fruko napisał: Opcja wylaczenia tego komunikatu jest w ustawieniach. Jesli wylaczysz ten komunikat to automatycznie auto traci lacznosc i w przypadku kolizji, kradziezy,wypadku nie powiadomi automatycznie pomocy (SOS) . Czy warto? System eCall nie ma nic wspólnego z podłączanym po BT smartfonem. System ma swoją - na stałe wbudowaną - kartę SIM i nie korzysta z komunikacji poprzez smartfon. W czasie wypadku jeśli smartfon leży luzem w aucie, to robi się z niego kupka złomu i nie zdąży poinformować służb. System eCall nie informuje nikogo w przypadku kradzieży samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comter Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 18 godzin temu, thekyle napisał: Standardowo tylko kabel USB dla Androida i Apple Carplay (schowek w podłokietniku). Dołożenie specjalnego interfejsu pozwala gadać bezprzewodowo. Pisze o J12. Chodzi mi o nawigację google.Podłączyłem do usb z tyłu i to jest przyczyna, że nie działa? W ustawieniach na ekranie miałem dwie ikonki Apple i android i przełączyłem na android i myślałem, że przez wifi będzie działało. Jaki to jest specjalny interfejs? Czy poza tymi z tyłu i w podłokietniku są jakieś gniazda usb, żeby poza kablem w podłokietniku na te google w nawigacji , mógłbym podłączyć jeszcze pendriva z muzyką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F15 Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Zgodnie z info w instrukcji tylne gniazda USB udostępniają tylko zasilanie. Gniazda w podłokietniku służą do połączenia (pendrive, adapter do bezprzewodowego AndroidAuto, itp) z systemem NC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comter Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Dzięki za info. Niestety nie moge przeczytać instrukcji bo zgubiłem okulary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thekyle Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Konieczna aktualizacja do wersji z grudnia 2022. Robi się to online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comter Opublikowano 7 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) Zmieniłem samsunga na iphona z szuflady i bezprzewodowo działa bez żadnych kabelków i i,adapterów czy innych urządzeń. Tylko telefon. Edytowane 7 Marca 2023 przez comter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Zgadza się. J12 obsługuje bezprzewodowo Apple CarCit i niestety tylko po kablu Android Auto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QashqajusMaximus Opublikowano 27 Lutego Udostępnij Opublikowano 27 Lutego W dniu 5.03.2023 o 07:04, fruko napisał: Opcja wylaczenia tego komunikatu jest w ustawieniach. Jesli wylaczysz ten komunikat to automatycznie auto traci lacznosc i w przypadku kolizji, kradziezy,wypadku nie powiadomi automatycznie pomocy (SOS) . Czy warto? Komunikat jet strasznie upierdliwy. Ale w jakim miejscu ustawień możną go wyłączyć? Bo serwis twierdzi, ze nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 2 Września Udostępnij Opublikowano 2 Września (edytowane) W dniu 8.03.2023 o 07:32, Robert_B napisał: Zgadza się. J12 obsługuje bezprzewodowo Apple CarCit i niestety tylko po kablu Android Auto. Wiem wiem ze to rok 2023 ale już obsługuje Android Auto Edytowane 2 Września przez Ryszard48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi