matt Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Witam! Szukam kogoś kto pomoże mi znaleźć przyczynę usterki . Bardzo często korzystam z opcji bezkluczykowej, bardzo sobie chwaliłem przez ostatnie 4 lata aż tu nagle chce wejść do auta a drzwi bez odpowiedzi. Wyjąłem więc kluczyk z kieszeni myśląc że może bateria rozładowana więc otworze przyciskiem. Nic z tego. Poszedłem po zapasowy kluczyk i udało mi się otworzyć auto ale tylko z pilota przyłożonego do szyby od strony kierowcy bądź pasażera. Wymieniłem baterie, akumulator, wszystkie bezpieczniki a problem pozostał. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Od razu wymieniłeś te wszystkie rzeczy? Bateria w pilocie wystarcza w takiej sytuacji... Miałem tak w 3 roku eksploatacji i wymiana baterii w pilocie rozwiązała problem. BTW. Jak pilot nie działa masz kluczyk mechaniczny schowany w pilocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt Opublikowano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 W dniu 15.03.2023 o 20:15, Smakor napisał: Od razu wymieniłeś te wszystkie rzeczy? Bateria w pilocie wystarcza w takiej sytuacji... Miałem tak w 3 roku eksploatacji i wymiana baterii w pilocie rozwiązała problem. BTW. Jak pilot nie działa masz kluczyk mechaniczny schowany w pilocie. Dzięki za odpowiedź, Tak wymieniłem wszystkie rzeczy ale nie od razu ?. Oczywiście zacząłem od wymiany baterii w pilocie, później akumulator bo i tak nadszedł jego czas po 9 latach eksploatacji. Bezpieczniki wymieniłem jako ostatnie, na wszelki wypadek od razu wszystkie ?. Problem jednak pozostał, pilot działa tylko kiedy jest przy szybie kierowcy lub pasażera. Przy tylnych drzwiach i bagażniku już nie "łapie". Rzecz jasna jestem świadomy kluczyka w pilocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapi Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 A to czytałeś? https://forum.nissanklub.pl/topic/116543-problem-z-bezkluczykowym-otwieraniemuruchamianiem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi