endinh Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Witam przeczytałem parę postów odnośnie usterki sond w naszym Qashqai 1.6 DIG-T 2018R i nie znalazłem odpowiedźi. Dziś zdiagnozowano mi uszkodzenie 1 sondy i mam pytania. Ponieważ na forach jest pisane o biuletynie (wymiana na nowsza sondę i aktualizacja oprogramowania) czy tyczy się to obu sond? Czy może ktoś podać nr nowszej sondy? Kraków lub okolica ktoś to robi? Tylko salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Jesli auto na gwarancji jedz do aso, jeśli nie koszt wymiany dolnej sondy plus adaptacja około 1000zlWysłane z mojego SM-A526B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 20 godzin temu, endinh napisał: Witam przeczytałem parę postów odnośnie usterki sond w naszym Qashqai 1.6 DIG-T 2018R i nie znalazłem odpowiedźi. Dziś zdiagnozowano mi uszkodzenie 1 sondy i mam pytania. Ponieważ na forach jest pisane o biuletynie (wymiana na nowsza sondę i aktualizacja oprogramowania) czy tyczy się to obu sond? Czy może ktoś podać nr nowszej sondy? Kraków lub okolica ktoś to robi? Tylko salon? Nowa sonda,to właśnie ta pierwsza.Serwisy mają juz wymienione na nowe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endinh Opublikowano 27 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 (edytowane) Serwis w Krakowie wycenił taka usługę (wymiana sondy pierwszej i kontrola aktualności oprogramowania) na 2800zl. Chyba ich pogrzało, zamówiłem u znajomego sondę DENSO DOX-0572 Mam nadzieję że nie będzie już problemu Jeszcze pytanie o aktualizacje bo się pogubiłem sondę wystarczy lub trzeba zaadaptować i zaktualizować sterownik silnika czy jedna z tych opcji wystarczy? Edytowane 27 Marca 2023 przez endinh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Nie wiem jak jest z zamiennikami,ale nową oryginalną Nissana trzeba było programować,tzn.do nowej wersji sondy bo taką wypuścili,był nowy soft.Stare sondy padały jak muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Serwis w Krakowie wycenił taka usługę (wymiana sondy pierwszej i kontrola aktualności oprogramowania) na 2800zl. Chyba ich pogrzało, zamówiłem u znajomego sondę DENSO DOX-0572 Mam nadzieję że nie będzie już problemu Jeszcze pytanie o aktualizacje bo się pogubiłem sondę wystarczy lub trzeba zaadaptować i zaktualizować sterownik silnika czy jedna z tych opcji wystarczy? No to grubo wycenili. MasakraWysłane z mojego SM-A526B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi