Kubala Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Witam. Potrzebuję pomocy przeszukałem całe google i nie znalazłem odpowiedzi mianowicie pewnego razu urwało mi się ramię od czujnika poziomowania xenonów w mojej Kaśce więc kupiłem nowy (używany) zabrałem się go do zamontowania i po za montowaniu podjeżdżam pod ścianę otwieram szybę włączam światła iiii patrzę na ścianę xenony się ustawiają Góra ,dół słucham silniczki świateł też słyszę więc już mi się micha ucieszyła ale gdy przyszedł wieczór myślę sobie a pójdę sobie jeszcze sprawdzić dodam ze w tym czasie od wymiany czujnika do wieczora światla byly włączne mniej wiecej 30 razy . Podjeżdżam pod ścianę otwieram szybę iiiii nic nie widzę nic nie słyszę wychodzę z auta staje na haka z tyłu (bujam autem ) a tu nic . Więc ponowiłem próbę gaszę światła gaszę auto i ponownie odpalam wszystko a tu nic. Przyszedłem do domu i kupiłem znów nowy czujnik założyłem i to samo od razu po założeniu czujnika światła się regulują ale już później lipa nie wiem co jest. Pomyślałem sobie ze może źle zakładam ten czujnik i po paru razach on się przepala ponieważ może gdzieś ramię przystawia albo blokuje i moja prośba mógł by ktoś zrobić zdjęcie swojej Kaśce (czujnikowi) jak on jest tam zamontowany chyba ze jest jakaś reguła na montowanie czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubala Opublikowano 26 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Jest mi ktoś w stanie pomóc ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 W j11 czujnik poziomowania świateł trzeba po wymianie podobno programować w IPDM. Może w j10 jest tak aamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitet Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 W załączeniu pomoc do tematu System oświetlenia zewnętrznego.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Szukasz problemu na siłę. Jak nie świecą, do góry albo na dół, że nic nie widać, to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubala Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Nie szukam problemu na siłę tylko lubię jak jest wszystko tak jak ma być, jak jest wszystko sprawne. Gdybym nie miał czujnika do poziomowania świateł to bym go nie wymieniał . A jeśli zauważyłem że jak czujnik był sprawny to było widać jak światła się poziomują i było nawet słychać jak silniczki pracują a teraz nie to znaczy że coś jest zepsute. A może ktoś się orietuje czy po wymianie czujnika trzeba go zaprogramować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitet Opublikowano 29 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Proszę o zapoznanie się z załączonym wyżej plikiem, ten czujnik mierzy ugięcie tylnego wahacza, żeby to ustawić i świeciło tak jak trzeba to przydała by się stacja diagnostyczna. W tym pliku piszą o konieczności konfiguracji interfejsem Consult III (bardzo dobry interfejs do Nissana jak ktoś grzebie sam to oprócz kluczy powinien to kupić). Bez testu tym Consultem to będzie problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubala Opublikowano 30 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Dzięki ci bardzo. Bardzo mi pomogłeś czekam na czujnik i będę zakładał i do znajomego pod kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 30 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 W dniu 25.03.2023 o 07:14, Kubala napisał: podjeżdżam pod ścianę otwieram szybę włączam światła iiii patrzę na ścianę xenony się ustawiają Góra ,dół Ciekawe, co piszesz, bo u mnie xenony się nie ustawiają po włączeniu. Nie pamiętam, aby kiedykolwiek się ustawiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi