Karolina687 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 (edytowane) Cześć. Nissan juke 2016, benzyna 1.2. Od około 2 tygodni, po zatrzymaniu się np. na światłach, auto zaczyna mocno drżeć, słychać jakieś bicie, trwa to może ze 3 sekundy i nie po każdym zatrzymaniu, tak jakby silnik miał zaraz zgasnąć, czy się krztusił. Nie czuję tego na kierownicy, wydaje mi się że pod maską. Dodam, że z obrotami nic się nie dzieje. A problem występuje wyłącznie po zatrzymaniu. Pojawia się to niezależnie od stopnia nagrzania silnika. Po podpięciu pod komputer podejrzewają rozrząd, przed jego ewentualną wymianą, wyczyszczono zawory sterujące i zamieniono stronami ssące z wydechowymi - jeśli dobrze zapamiętałam, niestety to nie pomogło. Czy macie jakieś pomysły? Dzięki i pozdrawiam. Edytowane 31 Marca 2023 przez Karolina687 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Witam nie myślę że to rozrząd może gdzieś pobiera lewe powietrze może być przepustnica może wtryski dziwne że na kompie nic nie pokazało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Witam. Niestety bolączką tych silników jest właśnie rozrząd . Jeśli jest jeszcze na gwarancji ASO od razu wymienia silnik , koszt chyba 12 tyś . Te silniki mają wadę, wszyscy o tym wiedzą . Już ich nie produkują . Były przypadki że rozrząd rozsypał się koło 40 tyś przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Witam widzę że Bosman jesteś ze szczecina lub okolic znasz może jakieś dobre warsztaty chodzi mi o takie z jajami co wymienią łańcuch rozrządu naprawią turbo wtryski wymienią panewki luzy zaworowe nie jakaś garażówka jednoosobowa tylko warsztat z pasją bo chciałbym pomału wymienić rozrząd kupiłem firmy BGA resztę jak świece przepustnice hamulce wahacze i inne pierdoły dołu robię sam z góry dzięki jak podeślesz parę adresów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Witam. Polecam warsztat na ul Bagiennej ITM koło pizzerii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi