Karolina687 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Cześć, dziś po diagnozie w ASO (Juke już po gwarancji, rocznik 2016 ,bezyna 1.2, manual, 80 tys) po zgłoszeniu stukania w momencie zatrzymywania się dochodzących spod auta oraz świstów pod maską przy nabieraniu prędkości, zdiagnozowano awarię skrzyni biegów oraz rozrząd do wymiany. Na podnośniku przy kręceniu kołami słychać było stukanie ze skrzyni. Cena w ASO za imprezę z samą skrzynią 18 tys ? czy to możliwe, że przy tak małym przebiegu są problemy ze skrzynią? A może to wada fabryczna tych pojazdów? Może mieliście jakieś problemy ze swoimi? Dzięki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Hmm słyszałem że rozrządy się rozciągają chciałem wymienić bo jakby mi szurało może jestem przewrażliwiony kupiłem zestaw BGA ale powiedzieli że jest wszystko ok. że łańcuch jest dobry a jeszcze w jukach siadają sprzęgła bo to dwumasa ale o skrzyni może wymiana oleju pomoże bo 18 tyś za skrzynię to ich chyba po....ło u siebie wymieniłem poduszki amortyzatora przód bo sprężyna zaczęła strzelać i w skrzyni wymiana oleju świece zapłonowe 110tyś nalatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 A u mnie przy 100tys. zaczęło chrobotać w skrzyni. Naprawa skrzyni 7,5tys. Do dzisiaj (155tys.) spokój. Dopiero po zakupie wyczytałem, że jeśli chodzi o te skrzynie to nie jest kwestia czy się zepsuje tylko kiedy. Powodzenia ze znalezieniem zakładu, który Ci to zrobi. ASO bym sobie odpuścił i zamianę z rozbitka też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi