cezzar1 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Muszę zdemontować zewnętrzną klamkę kierowcy. Utknąłem na wyjęciu wkładki, blokuje różowe ramię do cięgna od wewnętrznej strony. Wie ktoś jak to wyjąć? Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez cezzar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 6 godzin temu, cezzar1 napisał: Muszę zdemontować zewnętrzną klamkę kierowcy. Utknąłem na wyjęciu wkładki, blokuje różowe ramię do cięgna od wewnętrznej strony. Wie ktoś jak to wyjąć? Na u d*pie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 19 godzin temu, JackSet napisał: Na u d*pie Nie wiem co chciałeś powiedzieć, ale zauważ, że na filmie są prawe drzwi, gdzie nie ma wkładki i problemu z wyjęciem. Już wiem, że trzeba zdemontować tą różową dźwignię. Tylko nie wiem jak, słaby dostęp tam jest z jakimikolwiek narzędziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 37 minut temu, cezzar1 napisał: Nie wiem co chciałeś powiedzieć, ale zauważ, że na filmie są prawe drzwi, gdzie nie ma wkładki i problemu z wyjęciem. Już wiem, że trzeba zdemontować tą różową dźwignię. Tylko nie wiem jak, słaby dostęp tam jest z jakimikolwiek narzędziami. W jakim sensie powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Tu masz manual od klamki. Pozostałe opisy napraw mogą też ci się przydać. http://nissan-qashqai.dv13.ru/kuzov/zamena-naruzhnoj-ruchki-i-vyklyuchatelya-zamka-perednej-dveri/ Napisz czy rozwiązałeś problem! To dla potomnych.☹️ Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez DziadekJanek Nie zostawiłem komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 19 godzin temu, DziadekJanek napisał: Napisz czy rozwiązałeś problem! Jeszcze nie, żona ciągle jeździ. Dzięki za manual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Zrobiło się ciepło, więc postanowiłem dokończyć temat wymiany przycisku w klamce. Zgodnie z instrukcją od @DziadekJanek, gdzie było pokazane jak 2 śrubokrętami ściągnąć ramię z trzpienia wkładki, tak zrobiłem, pomagając sobie jeszcze szpikulcem, odginając jeden z języczków blokujących. Ramię się poddało, niestety jeden z języczków również. Pewnie na jednym by się trzymało, ale na wszelki wypadek wiertłem 1.2 mm przewierciłem trzpień i dałem maleńką zawleczkę. Dalsza wymiana przycisku przebiegła już bezproblemowo. Oczywiście ramię i zawleczka zostały zamontowane, jak wkładka była już w drzwiach. Poniższe zdjęcia tylko dla przykładu, jak to wygląda. Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez cezzar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Fajnie,że udało się naprawić! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi