Kazkus Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Witam Wysiadł mi wentylator nawiewu. Ok. Kupiłem, wymieniłem, działa. Jak było zimno ok. Grzeje. Zrobiło się ciepło i powstał problem . Zaczyna się stukanie. Zwiększam temperaturę - przestaje. Elektryk sprawdził, że to siłownik sterowania nawiewem, że to trzeba ustawić komputerem. On nic nie może zrobić. Czy może mi ktoś pomóc. Co jest grane w temacie. Kupiony wentylator był zgodny z win. Sprawdziłem . Jest z literą p jako porównywalny z oryginalnym. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazkus Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Kazkus napisał: Witam Wysiadł mi wentylator nawiewu. Ok. Kupiłem, wymieniłem, działa. Jak było zimno ok. Grzeje. Zrobiło się ciepło i powstał problem . Zaczyna się stukanie. Zwiększam temperaturę - przestaje. Elektryk sprawdził, że to siłownik sterowania nawiewem, że to trzeba ustawić komputerem. On nic nie może zrobić. Czy może mi ktoś pomóc. Co jest grane w temacie. Kupiony wentylator był zgodny z win. Sprawdziłem . Jest z literą p jako porównywalny z oryginalnym. Bardzo proszę o pomoc Poczytalem i może to jest sprawa rezystora dmuchawy. Czy ktoś wie gdzie się znajduje w J10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Kazkus napisał: Czy ktoś wie gdzie się znajduje w J10. Obok klapki filtra kabinowego, przy pedale gazu. A tak w ogóle co to za stukanie? Może źle jest złożony napęd jednej z klapek? Trzeba rozłączyć przy wymianie filtra i potem prawidłowo złączyć. Może coś wpadło do wentylatora? Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez cezzar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazkus Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Nic nie wpadło, nie jest to również rezystor. Raczej źle zlożony wentylator. Próbowałem przestawić, napęd klapki. Pierwsze podejście nieudane. Może następnym razem się uda. Chyba, że to nie to. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba37 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Tutaj masz opisane jak to ustawić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Witam, Demontujesz silniczek, klapka zamyka się sama grawitacyjnie, ustawiasz klimatronik na LO, silniczek ustawia się w maksymalne położenie i tak go wkręcasz. Cała filozofia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazkus Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Witam Sorki, że dopiero teraz. To nie takie proste. próbowałem kilka razy. nie da rady. Ustawiłem po obróceniu silniczka o 90 St. Teraz nie stuka, jest na LO, dmucha łamane chłodne. Musialem zmodyfikować dokręcenie silniczka. Dokręciłem go taśmą plastikową, bo oczywiście nie pasowały otwory. Sumując - silniczek obraca się jakby szukał punktu zerowego i wraca w to samo miejsce. Muszę poszukać kogoś z programem komputerowym do nastawienia silniczka. Chyba innego wyjścia nie ma.Na razie chodzi, ale jeszcze nie ma upałów.. Dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 7 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 może ktoś na silniczku przestawił wycinek koła zębatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi