bartus1902 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Witam jestem nowy na forum i zwracam się z prośbą o pomoc. Kupiłem qashqaia z 2015 roku. Na desce rozdzielczej są dwa błędy. Jeden żółty trójkąt który pali się cały czas i drugi od radaru, który pali się nie zawsze. Sprawdziłem kompem błędy i wyszły dwa C1A16 radar zablokowany B2725 tylny Brzeczyk Mam pytanie. Co z tym zrobić? To są elementy, które się uszkodziły i trzeba je wymienić? O ile ten Brzeczyk wiem gdzie jest po filmie na YouTube, to radar nie mam pojęcia gdzie się znajduje. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Wystarczylo uzyc lupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus1902 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Dziękuję, ale możliwe, że radar się po prostu uszkodził i wymaga wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) A jaka mamy mozliwosc sprawdzenia? Praktycznie zadnej. Jedynie tylko podlaczenie wtyczka/gniazdo a jak nic nie da to ASWO albo podmiana na inny radar. Nie spotkalem sie jeszcze na innych forach, zeby ktos pisal o uszkodzonym radarze. Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus1902 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 OK dziękuję. A jeżeli chodzi o ten drugi błąd zapisany jako tylny brzeczyk to do wymiany będzie chyba głośnik do parkowania, prawda? Na YouTube widziałem kilka filmików już z tym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 23.04.2023 o 20:40, Banan61 napisał: Nie spotkalem sie jeszcze na innych forach, zeby ktos pisal o uszkodzonym radarze. Wujaszek ma taki jak ja z 2015. Teraz ostatnio radar mu wyrzuca "system fault" między zegarami + ikonka w prawym zegarze. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jest chwilę OK, ale po chwili jazdy znów informuje o błędzie. W warsztacie (zwykłym) nie widzieli błędów w kompie. Co jest przyczyną? Może być zaśniedziałe złącze kabli przy radarze, czy jak? Ten radar jest gdzieś za zderzakiem po prawej stronie (od pasażera), przed reflektorem. Można się do niego dostać i sprzwdzić złącza z kanału, czy trzeba rozbierać? Edytowane 5 Czerwca 2023 przez melonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi