Lukasz_rpz Posted May 3, 2023 Share Posted May 3, 2023 Witajcie, Problem pojawił się 3 razy w przeciągu miesiąca. Sytuacja wygląda tak - auto dobrze otwiera się z pilota jak i z przycisków drzwi. Ale zdarza się że nie zakręci, musze wycofać kluczyk popróbować 3-4 razy i załapie. Podczas próby odpalanie świeci się czerwona kontrola KEY z kluczykiem (stale) a na pilocie czerwona dioda. Drodzy znawcy, czy wystarczy tutaj wymiana baterii w pilocie, czy to problem z rozrusznikiem ? Auto mam od miesiąca, poznajemy się - będę wdzięczny za każda radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kratos Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 Co masz na myśli przez "darza się że nie zakręci, musze wycofać kluczyk popróbować 3-4 razy i załapie" Masz keyless i próbując odpalić bez kluczyka nie możesz fizycznie przekręcić stacyjki czy przekręcasz stacyjkę, rozrusznik kręci ale auto nie odpala? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz_rpz Posted May 8, 2023 Author Share Posted May 8, 2023 Przekręcam stacyjkę i cisza.... nic się nie dzieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezzar1 Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Szukałbym przyczyny najpierw w stacyjce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwmen Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 (edited) A próbowałeś z drugim kluczykiem? A co się dzieje jak włożysz kluczyk do stacyjki? Jak się się świeci kluczyk na desce i dioda na kluczyku, to wydaje mi się, że może być coś z immobilizerem. Możliwe, że wtedy ten błąd zapisuję się w komputerze i można go potem odczytać. Edited May 10, 2023 by kwmen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz_rpz Posted May 12, 2023 Author Share Posted May 12, 2023 Od tamtego dnia uzywam II kluczyka, problem nie mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts