Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Juke 2011 Odgłos przy przyśpieszaniu

wojtek000345
 Share

Recommended Posts

Witam. Od dwóch lat jeżdżę jukiem z 2011 roku, cvt. Problem mam z dziwnym odgłosem warczenia tzw świergolenia podczas przyspieszania. Odgłos jest bardzo brzydki i niepokojący. Dwa serwisy nie znalazły przyczyny. Olej w skrzyni był wymieniany. Jeździ i przyspiesza normalnie ale odgłos jest okropny. Gdy dodaje gazu powolutku bardzo to prawie tego nie słychać. Jak dodaje normalnie to już jest ten hałas. Jak trzymam w miejscu pedał gazu na którym słychać ten dźwięk to utrzymuje się cały czas. A gdy dodaje gazu i jadę już szybciej to znika. Wydaje mi się , że na dwóch prędkościach jest to słyszalne. Miał ktoś może podobny problem? Odgłos jest tak jakby warczenia jakby się coś tam gotowało. Jest to slyszalne na Biegu Drive na L już nie słychać nic. 

• 3 weeks later...

U mnie na podobną rzecz wymienili łańcuch rozrządu, rzęziło dalej. Ostatecznie skończyło się na remoncie skrzyni - 7,5 tys. PLN - ale to dwa lata temu. Życzę, żeby to nie była skrzynia, ale gdzieś czytałem że jeśli chodzi o tą skrzynię, to nie kwestia czy się zepsuje tylko kiedy. Po remoncie mam przejechane 40tkm i na razie jest OK.

Edited by Yonex

• 11 months later...

cześć, udało się rozwiązac problem? Mam dokadnie tak samo, dziwny świergot przy dodawaniu gazu. 

Przypomniało mi się, że miałem coś podobnego - okazało się że to pasek alternatora i innego osprzętu. Wymieniłem na markowy zamiennik (Continental) i dalej to samo, dopiero po założeniu oryginału terkotanie ustało. Pojawiło się przy przebiegu ok. 86 tkm. Obecnie 165 tkm na oryginalnym pasku i cisza. Może to jest to?