myk Posted May 16 Share Posted May 16 Hej, Po wielu latach użytkowania, interesujące jest jakie uzyskaliście Drodzy Forumowicze-Właściciele notków maksymalne przebiegi Waszych autek w zależnosci od rodzaju silnika, co z awarii i poważniejszych napraw/wymian miało miejsce i przy jakim przebiegu, kiedy pojawiło się pierwsze oznaki zużycia silnika tj. głośna praca rozrządu (luzy zaworowe)/zużycie łańcucha, zauważalny/zwiększony pobór oleju silnikowego, zużycie sprzęgła itp. Jak z punktu widzenia Waszych doświadczeń oceniacie to autko z uwagi na niezawodność. Jeśli mogę liczyć na Wasze opinie to z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OsobaNN Posted May 16 Share Posted May 16 Ciekawy temat.. osobiście nie posiadałem nigdy notesa,ale miałem okazje jeżdzić E10 i E11. Co do przebiegów, mój dobry kolega posada E10 z HR16 na pokładzie, przy 390 000 mniej więcej przekazał pojazd córce i dajej jeździ, a było to prawie dwa lata temu. Przebieg teraz pewnie zbliża się do 0,5 mln km i dalej śmiaga. Serwis robiony w domu ( mecahnik tata ) i z tego co wiem to nie było awarii. Pancerny pojazd . Notesik robił za tira.. z tyły weszła lodówka i jeszcze przyczepke targał, zapewnie nie raz nie dwa w roli transportera robił, na polowania jeżdził jak moje Murano poszło do mojej córki.. i nie było przeszkody,której by nie pokonał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janio Posted May 16 Share Posted May 16 Mój notek E11 rocznik 2008 u mnie od 2011 roku. Przejechane 170 tyś. km. Blacharka trzyma się dobrze. Kierownica obszyta skórą. Oryginał trochę się ścierał. Mieszek skórzany, oryginalny był z dermy. Klima trochę gorzej chłodzi. Czas na uszczelnienie pokrywy zaworów, lekkie pocenie. Wymienione: Sonda lambda, sprężyny przód, pasek wielorowkowy oryginał nissan. Zamienniki piszczały. Akcja serwisowa na airbag kierownicy i pasażera. Wiązka kabli w klapie bagażnika- lutowanie, przerwy w pracy wycieraczki, nie otwieranie klapy. Naprawa silniczka przednich wycieraczek. Na początku użytkowania problem z zawiasami drzwi lewych. Dzwonienie w czasie jazdy-wymiana łącznika gumowo-metalowego wydechu. Eksploatacyjne wymiany oleju, filtrów, opon, klocków, tarcz. Ogólnie samochód jak można to napisać nie wymaga ode mnie dużego nakładu. Można powiedzieć że to żaden nakład. Nie jest to super samochód, ale marka nissan chyba coś znaczy.Do jazdy po mieście i na krótkie odległości bardzo dobre autko. Pralkę też przywoziłem nim ze sklepu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts