Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

System hamulcowy X-Trail T32- Akebono. Klocki + Tarcze.

katazipen
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , po wczorajszej wizycie  w serwisie w Łodzi , i stwierdzonym wycieku przy pokrywie rozrządu , już wcześniej uszczelniali i ponownie robi się mokro wokół obudowy rozrządu . poprosiłem o zmierzenie tarcz ponieważ telepie przy hamowaniu , stwierdzono prawie 2 mm bicia , Nie wjeżdźałem na pewno w żadną wodę i takie tam , po prostu materiał lichy... 

Jakie zastosować Tarcze i klocki  do mojego 1,3 DIG-T z 2020 roku ?  Cena za komplet Tarcze w serwisie chyba 1600 zł  + klocki 450 zł  + robocizna 450 zł- SERWIS NISSAN Łódź .

Bardzo słaba jest dostępność tych oryginałów , marki AKEBONO... może podam dane , wielkość tarcz 298 mm , grubość 26 mm , fotki w załączniku...

IMG20230606200825.jpg

IMG20230606200057.jpg

Poszukaj TRW albo Brembo. Obie firmy mają zestawy, czyli karcze + klocki. Cena około 40% mniej niż w ASO. 

Łał ale ceny! jak wyżej kolega mam komplet TRW i jest Ok i na pewno dużo taniej. 

ale mi się dostanie zaraz.

z doświadczenia, nie najtańsze ale tak 2-ge od dołu będą najlepsze.

w poprzednikach x-a zarówno trw jak i brembo nie dały rady, gwarancja? oczywiście moja wina (bije się w pierś) że tarcze się zwichrowały i w ogóle serwis był zły i tory też były krzywe.

27 minut temu, dodomela napisał:

ale mi się dostanie zaraz.

z doświadczenia, nie najtańsze ale tak 2-ge od dołu będą najlepsze.

w poprzednikach x-a zarówno trw jak i brembo nie dały rady, gwarancja? oczywiście moja wina (bije się w pierś) że tarcze się zwichrowały i w ogóle serwis był zły i tory też były krzywe.

Rzecz gustu.. nie mniej układ hamulcomy to jest bezpieczeństwo.  

Cześć , ponownie , otrzymałem kilka ofert od sprzedających i tak zimmerman odpada choć cena w miarę ale jak poczytałem na forum HONDA i BMW to same negatywy .  Hmmm Bosch .... nie wiem ... Chyba pójdzie Tarcze TRW a klocki ATE . Miałem kiedyś tarcze ATE w pasacie  też się powichrowały po 5 tyś km , miałem kiedyś tarcze BOSCH , tak sobie jakość ale mam obecnie w Busie TRW , i w golfie i VW T4  Tarcze TRW i jest wszystko ok , choć w T4 po 2 miesiącach nieużywania wżery się porobiły , auto na zewnątrz . 

Tak sobie myślę jeszcze głośno o firmie BREMBO ... ? 

Ja robiłem trw przód tarcza i klocki. Plus plyn hamulcowy oraz chłodzący. Cały koszt 1.100 z materiałami. Serwis 500 m od domu. 

Cena warszawska :)

Zakupiłem wczoraj ATE , myślałem że ATE to niemiecka jakość , wcześniej poczytałem o TRW że nawet fabryki są w Polsce , Liwie , i tam jeszcze gdzieś to odpuściłem , więc ATE i tu ZONG  na opakowaniach  Made in Czech Republik .. koszt w necie 800 zł Tarcze plus klocki ale coś mnie wzięło i kupiłem przez znajomego mechanika ( już nie będzie znajomym ) 970 złd dałem w sklepi GORDON Piotrków T.  , klocki plus tarcze .  Wymienię sam , płyn hamulcowy w tamtym roku wymieniałem więc odpuszczę .