Gość dybekz Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 nawet w instrukcji jest wymiana filtra powierza po 15-30 tyś km w zależnosci od warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Pytanie -w jakiej instrukcji ??? Mam oryginalną instrukcje w jezyku polskim oraz w jezyku włoskim (bo stamtąd brałem) i w obydwu jest jak byk -wymiana co 60tyś !!! Aby zweryfikować problem : oto dodatkowo cytat z ksiażki "Sam naprawiam -Nissan Almera N15" : "Wkład filtru powietrza w normalnych warunkach eksploatacji należy wymieniać co 60 000 km lub i co 2 lata. W przypadku użytkowania samochodu w terenie o dużym zapyleniu powietrza wkład filtru zaleca się wymieniać dwukrotnie częściej" Trzy źródła nie mogą kłamać... Mówimy o modelu N15... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Po 3 latach czysty filtr :!: :?: No chyba że po wymiane samochód stał te 3 lata Innymi słowy - NIEMOŻLIWE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Ten "czyściutki" to oczywiście w cudzysłowiu -ale nie był mocno zapylony, wymieniałem osobiście więc nie jest to relacja z drugiej ręki Ekspoatowany był bardzo spokojnie -tj. około 10tyś. rocznie, we włoszech, ciężko powiedzieć czy mają czystsze powietrze Ostatecznie mógłbym go wytrzepać, odkurzyć i załozyć stary, hehe, ale nie przesadzajmy -kończąc -był w b.db stanie. PS. Gdyby komuś sie nudziło -to dajcie zdjecie Waszych filtrów [żarcik] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 MALIN_F1 nie bardzo te filtry JC srednio mozna je polecic jak i całą ich reszte.lepiej dac pare groszy wecej i kupic nipparts.A JC juz nie istnieje Zostało zjedzone przez Inte Cars wiec i ceny sie zmienily tzn ok 28% w górę,będe tesknil za numerami JC były bardzo przyjemne i łatwo potrafiły utkWic w pamieci. A propo tych czescie mówie z głowy wiec moge sie mylic oleju JC B11011 NIPPARTS J3311011 PALIWA JC B31025 NIPPARTS J1331025 POWIETRZA JC B21029 NIPPARTS J1321029 KABINA NIE NA 100% B41004 EWENTUALNIE B41001 A DO SKRZYNI SYNTETYK NP TEXACO MULTIGEAR OKOLO 40ZŁ LITR A DO SILNIKA CASTROL MAGNATEC 10/40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psyku1 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Mam pytanie. Gdzie znajduje sie filtr kabinowy w almerze n15 1.4 2000r. I jaki jest własciwy jego wymiar bo podano mi 2: - 224x106x12 - 247x101x24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariuszz Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Co do filtru oleju to bez wątpienia firma Mann ( kontrolka szybko gaśnie)- 36 Pln Jeśli chodzi o olej polecam Shell Helix 10W 40 półsyntetyk- ok. 95Pln na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi