LuQaS Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Witam, Nissan x-trail 1.6 dci 2016 Po wymianie egr na nowy pojawił się dziwny dźwięk jakby huczenie sowy. Jest jedynie lekko słyszalny przy schodzeniu silnika z obrotów na biegu jałowym a w czasie jazdy wręcz ciężko go wyłapać. Szczerze mówiąc to nie wiem czy tak było wcześniej czy to wina jakiejś nieszczelności lub samego turbo. Mechanik twierdzi, że wszystko dobrze skręcił. Samemu sprawdzając też nie zauważyłem nieszczelności. Ktoś może ma ten sam silnik i może sprawdzić czy u niego też huczy ta sowa? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 W dniu 28.07.2023 o 21:05, LuQaS napisał: Witam, Nissan x-trail 1.6 dci 2016 Po wymianie egr na nowy pojawił się dziwny dźwięk jakby huczenie sowy. Jest jedynie lekko słyszalny przy schodzeniu silnika z obrotów na biegu jałowym a w czasie jazdy wręcz ciężko go wyłapać. Szczerze mówiąc to nie wiem czy tak było wcześniej czy to wina jakiejś nieszczelności lub samego turbo. Mechanik twierdzi, że wszystko dobrze skręcił. Samemu sprawdzając też nie zauważyłem nieszczelności. Ktoś może ma ten sam silnik i może sprawdzić czy u niego też huczy ta sowa? Dzięki znalazłeś przyczynę? U mnie jest podobnie, a nie wymieniałem EGR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi