Liuxus Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Cześć, Czy dobrze rozumiem, że radio jest w standardzie 2 din i można je wymienić na jakieś z CarPlay? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub instrukcję? Chciałbym wymienić w taki sposób, żeby wszystkie przyciski na kierownicy dalej działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Tak jakby. Ma wymiar 200 x 100 najpewniej, więc wymieniając na radio w standardzie 2din ramka nie do końca będzie pasować. Co do przycisków - nissan stosował dwa rodzaje komunikacji - bezpośrednio "pojemnościowe" łączone z radiem lub do zegarów i dalej po sieci CAN. Jedno i drugie potrzebuje chyba dodatkowego adaptera do "tłumaczenia" sygnałów z przycisków, na pewno ten CANowski. Drugi może być przez wtyczki i na zasadzie programowania nowego radia - przypisanie odpiwiedniej reakcji na otrzymywane sygnały z kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojmag73 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Witam, Nie chcę otwierać nowego tematu związanego z radiem, a czy ktoś wie jak odzyskać kod do radia, bo wymieniałem akumulator i zbyt długo był odłączony i oczywiście radio się zablokowało. Uprzedzając podpowiedzi, nie mam książki serwisowej, ani instrukcji i innej książki od radia. Chodzi mi o to czy jest jakiś sposób oprócz wizyty w serwisie. Proszę o pomoc w powyższym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi