Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana radia / nawigacji w wersji po lifcie

Liuxus
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Czy dobrze rozumiem, że radio jest w standardzie 2 din i można je wymienić na jakieś z CarPlay? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub instrukcję? Chciałbym wymienić w taki sposób, żeby wszystkie przyciski na kierownicy dalej działały.

IMG_0184.jpg

Tak jakby. Ma wymiar 200 x 100 najpewniej, więc wymieniając na radio w standardzie 2din ramka nie do końca będzie pasować. Co do przycisków - nissan stosował dwa rodzaje komunikacji - bezpośrednio "pojemnościowe" łączone z radiem lub do zegarów i dalej po sieci CAN. Jedno i drugie potrzebuje chyba dodatkowego adaptera do "tłumaczenia" sygnałów z przycisków, na pewno ten CANowski. Drugi może być przez wtyczki i na zasadzie programowania nowego radia - przypisanie odpiwiedniej reakcji na otrzymywane sygnały z kierownicy.

• 10 months later...

Witam, 

Nie chcę otwierać nowego tematu związanego z radiem,  a czy ktoś wie jak odzyskać kod do radia,  bo wymieniałem akumulator i zbyt długo był odłączony i oczywiście radio się zablokowało. Uprzedzając podpowiedzi,  nie mam książki serwisowej,  ani instrukcji i innej książki od radia. Chodzi mi o to czy jest jakiś sposób oprócz wizyty w serwisie. 

Proszę o pomoc w powyższym temacie.