Marecki_l Posted September 4, 2023 Share Posted September 4, 2023 Witam ponownie, staram się, dopieścić trochę mój nowy nabytek. Pojeździłem już nim trochę i jak na moje tępe ucho, przy większych i mniejszych prędkościach auto jest dość głośne z tyłu. Robił może ktoś z was wygłuszenie bagażnika? Jeśli tak to jakich metod/materiałów użyć najlepiej? Posiadam w moim aucie radio Kenwood DNX7170DABS jest możliwość podpięcia do niego przedniej kamery dashcam DVR-N520 ale nie ma tutaj tylnej kamery, czy możecie polecić jakiś dobry zestaw kamer w umiarkowanej cenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drds Posted September 9, 2023 Share Posted September 9, 2023 Wygłuszanie mojego auta możesz zobaczyć w temacie Wygłuszenie samochodu. Nie sprawdzałem ile dało to dB w rzeczywistości, ale jest naprawdę cicho do prędkości autostradowych. Potem rządzi fizyka. Jak coś ma aerodynamikę cegły - cicho nie będzie. Poczytaj też temat : Uszczelki drzwi, masa butylowa czyli zmniejszenie hałasu w kabinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSet Posted September 9, 2023 Share Posted September 9, 2023 Wyklejenie bagażnika. Robi różnicę ok 3 dB, czyli 2 x ciszej z tylu..na moje ucho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts