Celmot Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Witam, mój Qq odmówił współpracy czyli przestał palić. Najpierw w trasie na gazie zaczął przerywać i tracić moc, jednocześnie zapalała się lampka silnika, po zgaszeniu i próbie ponownego uruchomienia nie pali. Komputer wskazał na wypadanie zapłonu. Podejrzewam że przyczyną może być czujnik położenia wału. Tylko gdzie on się znajduje? Qashqai J10 2.0 benzyna-gaz 2007r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 sprawdził bym ciśnienie na cylindrach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celmot Opublikowano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 13 godzin temu, DINO napisał: sprawdził bym ciśnienie na cylindrach, Dzięki za sugestie - pewnie i to mnie czeka. Ale "padł" w czasie jazdy, zastanawiam się czy to możliwe aby tak nagle, bez żadnych wcześniejszych objawów padło ciśnienie? Czy nie powinien palić na trzech cylindrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Ja bym sprawdził najpierw czy są jakieś błedy na kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celmot Opublikowano 19 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 6 godzin temu, OsobaNN napisał: Ja bym sprawdził najpierw czy są jakieś błedy na kompie. W dniu 17.09.2023 o 19:03, Celmot napisał: Komputer wskazał na wypadanie zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Jakie DTC dokładnie? ... bo wypadanie zapłonu to generalnie świece, cewki, przewody albo padł cylinder... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celmot Opublikowano 19 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 (edytowane) niestety nie wiem. Ten co odczytywał myślał, że jak skasuje to coś poprawi. no i ... Ale zastanawia mnie fakt, że przestał palić bez żadnych wcześniejszych objawów. Uszkodzona cewka lub świeca powinien nie mieć mocy itp. (chyba) Wszystkie cztery cewki na raz by padły? Edytowane 19 Września 2023 przez Celmot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 mi kiedyś jak jeszcze miałem P11.144 w SR20DE pękł łańcuch, objawy były takie jak opisujesz, kręcił nie odpalał odkręć korek oleju i zobacz czy klawiatura działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celmot Opublikowano 25 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Problem rozwiązany. Winna była pompa paliwa która nie dawała ciśnienia. Po wymianie wszystko (jak na razie ) jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Utrzymaj przynajmniej 1/2zbiornika PB to problem nie wrici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi