Trex99 Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 (edytowane) Witam Juke 1.0 114 2022 , aktualny przebieg kolo 10 tys. km. Auto nowe z salonu z przebiegiem 5 km , po 2 tys km w Aso wymieniony olej z filrrem po dotarciu, po roku i przebiegu 8 tys km pierwszy przegląd i znowu nowy olej. Aktualnie juke ma 10 tys km i od paru miesięcy słyszę na zimnym silniku dzwonienie. Nie wiem kiedy to sie zaczelo . Na cieplym nie na tego a na zimnym w 70% ale tez nie zawsze. Dzwonienie slychac 1-3 sec po odpaleniu auta , slycgac na nagraniu i jak spada ssanie , czyli 30 sec od odpalenia jak spadają obroty jest ten sam dzwiek. Na 100 to nie panewki bo to z gory silnika słychać. Albo te silniki sa takie lipne i taki ich urok , albo bo głośne na zimnym popychacze hydrauliczne jak nie ma ciśnienia oleju, albo cos z zaworami. Ostatnia mysl ale chyba nie bo to nowe auto - rozciagniety łańcuch rozrządu. Mam z tym zamiar jechać do aso ale bym musial im auto zostawic bo to tylko na zimnym , dodam ze oleju nie ubywa ani kropli. Obroty nie faluja, nawet w kabinie nie czuc wibracji jak na 3 cylindry i pod kompel eml brak bledow , czy innych check engine. Srednie spalanie 6,8 Edytowane 21 Września 2023 przez Trex99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajnik12 Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Ja w swoim 1.0 117 z 2020r. nic takiego nie słyszę. A nie możesz poprosić kogoś żeby odpalił silnik a Ty w tym czasie słuchaj silnika skąd to dobiega? Może coś się gdzieś po prostu obluzowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi