Zibipoole Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 (edytowane) Witam, nie wiem czy ktoś już próbował poradzić sobie z "metodą na walizkę" w ten prosty sposób. Ja nie znalazłem. Kupiłem pokrowiec "klatkę Faradaya", lecz po jakimś czasie niestety nie chroniła pilota. Postanowiłem zamontować w pilocie mikro włącznik odcinający zasilanie z baterii. Sprawa nie była prosta, bowiem miejsca jest bardzo mało, jednak się udało. Sprawdziłem, działa a przy tym jest mało kłopotliwe w codziennym użytkowaniu. Może ktoś ma inne pomysły? Edytowane 6 Października 2023 przez Zibipoole literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Zibipoole napisał: ... nie wiem czy ktoś już próbował poradzić sobie z "metodą na walizkę" w ten prosty sposób. Ja nie znalazłem. Kupiłem pokrowiec "klatkę Faradaya", lecz po jakimś czasie niestety nie chroniła pilota. A wystarczyło wykorzystać folię "sreberko" np. z markowej czekolady (bo grubsza). Testowałem - nawet jak w takiej "owijce" przyłożyłem pilota "na styk" do guziczka na drzwiach, auta nie otworzyłem. Podobnie w środku - auta nie udało się uruchomić. Za kilka zeta naszamałem się czekolady i pilot bezpieczny. Edytowane 6 Października 2023 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibipoole Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 (edytowane) Oczywiście że można, jednak jakoś średnio sobie wyobrażam "zawijanie" pilota, za każdym razem, kiedy wysiadam z samochodu. Owszem, ma to sens kiedy pilot leży sobie spokojnie na biurku, ale może to tylko moje wygodnictwo.? Edytowane 7 Października 2023 przez Zibipoole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 3 godziny temu, Zibipoole napisał: jakoś średnio sobie wyobrażam "zawijanie" pilota, za każdym razem, kiedy wysiadam z samochodu Wystarczy raz się przyłożyć, zrobić sobie ze srebrnej folii małą torebeczkę. Dół skleić, włożyć do niej pilota, a górą tylko zagiąć. Jak potrzebujesz skorzystać z pilota nie musisz go nawet wyjmować - wystarczy tylko uchylić minimalnie górę, by sygnał się wydostał. Oczywiście jak ktoś chce mieć ładnie i funkcjonalnie, to może wydać w granicach 150 zeta na Coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi