Jaromazi12 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Witam wszystkich w moim nissanie podczas ruszania słychać stuknięcie , takie bardziej jak by plaśniecie , dzieje się to tylko przy ruszaniu . Czasami też słychać podczas wjeżdżania na krawężnik na skręconych kołach , delikatne skrzypienie . Byłem na stacji diagnostycznej wszystko jest ok . Nie wiem gdzie szukać przyczyny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Fotel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Jaro...to jest stuk metaliczny? Bo jak tak to wina leży po stronie...elastycznego łączenia wydechu w powiązaniu z poduszkami silnika.Naprężenie przy ruszaniu jest przenoszone przez silnik na wydech,a ten jak jest jakoś tak dziwnie,może za mocno skręcony strzela.U mnie działo się to tylko przy ruszaniu,ew przy redukcji na niskich biegach.Pomogło włożenie gumy między poduszki silnika po stronie rozrządu.Usztywniłem jeszcze bardziej,a po wyjęciu do tej pory mam spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Ja stawiam na łożysko amortyzatora. Miałem podobny objaw. Wymieniłem i cisza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromazi12 Opublikowano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Dzięki mam nadzieję że to będzie to o czym napisałeś Dzieje się to wtedy kiedy ruszam z pierwszego biegu i auto się dźwignie z przodu a później opadnie to wtedy słychać to puknięcie .Normalnie jak się jeżdżę po mieście czy na autostradzie to jest cisza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromazi12 Opublikowano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Jedyne co mnie ciekawi że jak już pisałem wcześniej jak na skręconych kołach wjeżdżam na krawężnik taki niski słychać tak jak by strzelila spręzyna i stuk jest wtedy Ten stuk nie jest raczej metaliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromazi12 Opublikowano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 52 minuty temu, JACKO29 napisał: Jaro...to jest stuk metaliczny? Bo jak tak to wina leży po stronie...elastycznego łączenia wydechu w powiązaniu z poduszkami silnika.Naprężenie przy ruszaniu jest przenoszone przez silnik na wydech,a ten jak jest jakoś tak dziwnie,może za mocno skręcony strzela.U mnie działo się to tylko przy ruszaniu,ew przy redukcji na niskich biegach.Pomogło włożenie gumy między poduszki silnika po stronie rozrządu.Usztywniłem jeszcze bardziej,a po wyjęciu do tej pory mam spokój 51 minut temu, krzysrob napisał: Ja stawiam na łożysko amortyzatora. Miałem podobny objaw. Wymieniłem i cisza. Poduszkę też wymieniałeś czy same łożysko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi