Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Stuknięcie przy ruszani

Jaromazi12
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich w moim nissanie podczas ruszania słychać stuknięcie , takie bardziej jak by plaśniecie , dzieje się to tylko przy ruszaniu . Czasami też słychać podczas wjeżdżania na krawężnik na skręconych kołach , delikatne skrzypienie . Byłem na stacji diagnostycznej wszystko jest ok . Nie wiem gdzie szukać przyczyny . Pozdrawiam 

Jaro...to jest stuk metaliczny? Bo jak tak to wina leży po stronie...elastycznego łączenia wydechu w powiązaniu z poduszkami silnika.Naprężenie przy ruszaniu jest przenoszone przez silnik na wydech,a ten jak jest jakoś tak dziwnie,może za mocno skręcony strzela.U mnie działo się to tylko przy ruszaniu,ew przy redukcji na niskich biegach.Pomogło włożenie gumy między poduszki silnika po stronie rozrządu.Usztywniłem jeszcze bardziej,a po wyjęciu do tej pory mam spokój

• Like 1

Ja stawiam na łożysko amortyzatora. Miałem podobny objaw. Wymieniłem i cisza. 

• Like 1

Dzięki mam nadzieję że to będzie to o czym napisałeś 

Dzieje się to wtedy kiedy ruszam z pierwszego biegu i auto się dźwignie z przodu a później opadnie to wtedy słychać to puknięcie .Normalnie jak się jeżdżę po mieście czy na autostradzie to jest cisza ?

Jedyne co mnie ciekawi że jak już pisałem wcześniej jak na skręconych kołach wjeżdżam na krawężnik taki niski  słychać tak jak by strzelila spręzyna i stuk jest wtedy

Ten stuk nie jest raczej metaliczny

52 minuty temu, JACKO29 napisał:

Jaro...to jest stuk metaliczny? Bo jak tak to wina leży po stronie...elastycznego łączenia wydechu w powiązaniu z poduszkami silnika.Naprężenie przy ruszaniu jest przenoszone przez silnik na wydech,a ten jak jest jakoś tak dziwnie,może za mocno skręcony strzela.U mnie działo się to tylko przy ruszaniu,ew przy redukcji na niskich biegach.Pomogło włożenie gumy między poduszki silnika po stronie rozrządu.Usztywniłem jeszcze bardziej,a po wyjęciu do tej pory mam spokój

51 minut temu, krzysrob napisał:

Ja stawiam na łożysko amortyzatora. Miałem podobny objaw. Wymieniłem i cisza. 

Poduszkę też wymieniałeś czy same łożysko ??