Maarcel Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 (edited) Witam serdecznie wszystkich grupowiczów dziś mój debiut na forum Zastanawiam się czy możecie polecić (lub odradzić) z własnego doświadczenia, jakieś konkretne gumowe dywaniki do N Qashqai? Jest tego na rynku do diabła i trochę, a niespecjalnie mam ochotę eksperymentować. Czytając nawet opinie na znanym portalu aukcyjnym, można zauważyć, że jedni chwalą, drudzy narzekają że źle dopasowane, trzeba dociąć, coś zaślepić etc... Dzięki za wszelkie sugestie. Serdeczności Edited October 31, 2023 by Maarcel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho59 Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Witam, też szukałem i muszę powiedzieć że oryginał to oryginał- i z jakością i dopasowaniem. Kupiłem od kogoś teoretycznie używane za 80 pln- pewnie z rozbitka i okazało się że przyszły praktycznie nowe. Wiadomo - dopasowanie idealne, wysokie korytka. w poprzednim autku miałem zamienniki i różnie to było, moim zdaniem warto nawet dołożyć parę groszy i kupić oryginalne. Pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Jeżeli chodzi o dywaniki gumowe do QQ j12 to osobiście polecam firmy czeskiej Gumarny Zubri/Doma. Pasują idealnie pod fabryczne stopery ,są bez zapachowe z wysokim korytkiem. Mam ich od roku wygląd i funkcjonalność -super. Cena z przed roku 113 zł za komplet P+T .Z tego co słyszałem to czeska firma produkuje części gumowe na pierwszy montaż dla wielu marek min. VW i przystawki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F15 Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Ja kupiłem ponad dwa lata temu dywaniki firmy ARISTAR, TPE Linia produktu: Cool liner. Spisują się bardzo dobrze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobster Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 Rezaf-Plast. Dobre bo polskie?. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquariusmax Posted March 1, 2024 Share Posted March 1, 2024 A widzieliście takie, aby zakrywało środkowy tunel z tyłu? Strasznie się tam brudzi, a częste odkurzanie mechaci wykładzinę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rambos8 Posted November 15, 2024 Share Posted November 15, 2024 Odkopię temat. Szukam gumowych na zimę. Ma ktoś coś dobrego sprawdzonego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veteran Posted November 15, 2024 Share Posted November 15, 2024 Korzystam z dywaników Rezaw-Plast (oficjalny sklep na allegro). To mój kolejny zakup (poprzednio był do J11), mam też od nich matę do bagażnika (przełożyłem z j11- jest trochę za mała, ale generalnie może być). Ogólnie polecam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej Posted January 5 Share Posted January 5 U siebie zaraz po zakupie zamontowałem dywaniki z firmy EVA, kolor dobrany indywidualnie, kontrastujący, osobno dywaniki przód, tył, dywanik na tunel z tyłu dobrze wyprofilowany. W dni gdzie pada deszcz woda nie rozchlapuje się dzięki komorom w dywanikach. Dywaniki leciutkie, brak zapachu. Przednie z zaczepami, reszta na rzepy do indywidualnego podklejenia. Czas oczekiwania ok 10 dni, koszt ok 550 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts