Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Carplay i simply w Quashqaju.

Gomez12
 Share

Recommended Posts

Witam.  Natrafiłem ostatnio na filmik reklamujący urządzenie WIRELESS CARPLAY  ADAPTER .  Podłącza się go przez USB i ma on podobno bezproblemowo połączyć smartfona z wyświetlaczem samochodowym. Mój quashqai  j11 z 2018r nie posiada androida auto i mam pytanie czy mapy google będą działały jak w telefonie i czy będzie można je obsługiwać dotykowo na samochodowym ekranie ?

Pozdrawiam.

Edited by Gomez12

Urządzenie o którym piszesz sprawia, że Android Auto przewodowe można używać bezprzewodowo. Ale samochód musi obsługiwać Android Auto po kabelku USB.

Ps. J11 z 2018 roku nie miał jeszcze Android Auto?

No niestety nie ma. Może gdyby miał bogatszy pakiet wyposażenia. Ja mam n-connecta.

33 minuty temu, Gomez12 napisał:

No niestety nie ma. Może gdyby miał bogatszy pakiet wyposażenia. Ja mam n-connecta.

Chyba coś pomyliłeś, mam dokładnie ten model z 2018 roku i n-connect. U mnie działa bez problemu android auto, najpierw uruchomiłem na kablu i oczywiście działało. ale ponieważ nie lubię jak mi się kable plątają w aucie kupiłem urządzenie CARLINKIT 5.0 Podłączone do portu USB w podłokietniku pozwala w momencie uruchomienia auta na podłączenie bezprzewodowe telefonu z systemem samochodu. Ten model CARLINKIT 5.0 pozwala na pracę z Androidem oraz IOsys także można korzystać na różnych systemach.

Też mi się tak wydaje, że w j11 z 2018 Android Auto już było. Ja mam co prawda z 2019 roku, ale także N-Connecta i AO działa bez żadnych problemów.

EDIT:
Dzięki uprzejmości Pana Ryszarda (jednego z czytelników Forum) dowiedziałem się, że Android Auto jest w J11 od kwietnia 2018 r. Więc samochody wyprodukowane przed kwietniem 2023 niestety nie posiadają Android Auto.

Ps. Panie Ryszardzie, dziękuję za wiadomość.

Edited by Robert_B
Uzupełnienie informacji

• 4 months later...

Rozumiem, że jest literówka i przed kwietniem 2018 nie posiadają Android Auto?

Faktycznie jest literówka w roku. Dzięki :)
Niestety już nie mogę poprawić. A jest tak jak piszesz.

• 3 weeks later...

W moim qashqaju J 11 z 06-2018 jak podłącze telefon do usb to wyskakuje mi komunikat : PLIKI W URZĄDZENIU USB MAJĄ NIEKOMPATYBILNY FORMAT. SPRZWDZ URZADZENIE USB.

Zainstalowałem aplikacje Nissan Connect. Przy wpisywaniu num. VIN do aplikacji Nissan Connect wyskakuje mi komunikat iż nie znajduje mojego auta w swojej bazie.

Nie wiem co jeszcze mogę zrobić