rodbielsko Opublikowano 8 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Witam jestem nowy na forum na wiosnę kupiłem sobie Murano Z51 przed zimą chciałem zakonserwować i dowiedziałem się że z tyłu wahacze są podgnite. chciałem kupić nowe a ku mojemu zdziwieniu nie mogę takich znależć . chodzi mi o wahacz do którego przykręcony jest amortyzator to jest dolny wahacz poprzeczny czy są jakieś zamienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter766 Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 hej, witaj na forum! ? z tymi wahaczami to faktycznie moze byc problem, szczegolnie w starszych modelach jak Murano Z51. przed zima to super pomysl, zeby wszystko zakonserwowac. co do wahaczy, to faktycznie, czasami oryginalne czesci sa ciezko dostepne. ale spokojnie, sa rozwiazania! ? mozesz poszukac zamiennikow, czesto sa takie, ktore beda pasowac do twojego auta. sprawdz na fb na grupach - czesto ludzie podpowiadaja gdzie i jakie czesci mozna dorwac. moze ktos bedzie mial na zbyciu albo podpowie cos wiecej. jesli jestes w stanie, to zerknij na aukcje internetowe, tam tez bywaja takie rzadkosci. a jak sie nie uda, to moze byc potrzebna wizyta u dobrego mechanika, ktory poradzi sobie z adaptacja jakiegos podobnego wahacza. trzymam kciuki, zeby sie udalo i samochod byl gotowy na zime! ??️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoadek Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Cześć, ja polecam sprawdzić na iParts. To jest sklep internetowy z szerokim asortymentem części samochodowych. Można tam znaleźć unikaty, nawet części i akcesoria do starszych generacji, dlatego od lat niezmiennie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 o te elementy chodzi https://www.iparts.pl/auto-czesci/wahacz,nissan,murano-ii-z51-2007-10-2014-09,3-5-4x4,80-7870-29985-100571.html A jak nie to tu znajdziesz wszystko https://www.rockauto.com/en/catalog/nissan,2009,murano,3.5l+v6,1442299,suspension,control+arm,10401 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsow Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Witam. Ja w takich sytuacja jak szukanie części korzystam ze strony CATCAR.INFO - On-line auto parts catalogs lub Originalios NISSAN autodalys ir aksesuarai | NISSAN autodalys (nissandalys.lt). Na tych stronach po przez podanie Vin-u wyszukuję numeru producenta i sprawdzam w google czy dana część. jest dostępna i jak wygląda. W Twoim przypadku numer wahacza może być 55501-1JA0A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodbielsko Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi