ahilles Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 ostatnio zauważyłem ciężko pracujące tylne szyby, czym najlepiej można przesmarować prowadnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Smar lub aerozol z silikonem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 (edytowane) 2 godziny temu, ahilles napisał: czym najlepiej można przesmarować prowadnice? Zarówno prowadnice, jak i uszczelki drzwi/klap powinniśmy przesmarować wazelinką. Dostaniesz nawet w aptece. Drzwi nie przymarzną i szybki śmigają bez oporów. Spray z silikonem też jest OK. Edytowane 9 Listopada 2023 przez Bilunia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter766 Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 no wiec, jak masz problem z tylnymi szybami to pierwsze co, to sprawdz czy nie ma tam brudu albo jakichs smieci. czasami to tylko kwestia wyczyszczenia ? jak to nie pomoze, to mozna uzyc specjalnego smaru do prowadnic szyb. najlepiej taki na silikonowej bazie, bo nie zaszkodzi gumom uszczelniajacym i plastikom. ? znajdziesz to w kazdym sklepie motoryzacyjnym, a nawet na stacjach benzynowych. tylko pamietaj, zeby nie nakladac tego za duzo, bo potem to bedzie wszedzie, tylko nie tam gdzie trzeba. ? a jak juz nałożysz, to kilka razy otworz i zamknij szybe, zeby ten smar dobrze sie rozprowadzil. jak masz jakis stary pędzel to mozesz nim smar rozprowadzic, zeby bylo rownomiernie. ? i nie zapomnij potem wytrzec nadmiaru, bo jak sie kurzy to bedzie lipa. ? i tak ogolnie to dobrze jest te prowadnice smarowac regularnie, zeby potem nie bylo niespodzianek. jakby co to mozna tez sprawdzic czy szyba chodzi rowno, bo jak jest krzywo to tez moze ciezej chodzic. no i to chyba tyle, trzymaj sie i powodzenia! ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) Mialem to samo po paru latach w J10. To przez rzadkie uzywanie tylnych szyb. I (o zgrozo ?) żonka kiedyś wręcza mi kremik i mówi "a posmaruj no to tam" ja tylko dobrałem narzedzia ? od starych golarek do przeczyszczenia i napackania do prowadic. Zaleta to nie brudzi i ladnie pachnie. Edytowane 10 Listopada 2023 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) 23 minuty temu, JackSet napisał: ... żonka kiedyś wręcza mi kremik... Szkoda tylko, że zasłoniłeś paluchami nazwę firmy tego kremiku Edit. Ale już znalazłem Edytowane 10 Listopada 2023 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 49 minut temu, Bilunia napisał: Szkoda tylko, że zasłoniłeś paluchami nazwę firmy tego kremiku Edit. Ale już znalazłem Nie mialem upoważnienia ? ! A i prowizji nie uzgodnienilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 12 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 I jeszcze mam taki patent od żony, tj. do smarowania prowadnic w jej orbitreku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi