Gość duce Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 W czwartek bylem na przegladzie... I tak: - zawieszenie - wszystko wporzadku - hamulce - wszystko ok - spaliny - jaknajbardziej dobrze - oswietlenie - good - zbierznosc - dla odmiany bez problemu ;-) Tak reasumujac pomimo 5 lat wszystko jak najbardziej wporzadku (nawet pomimo tego, ze w zeszlym roku byla wymieniana belka tylnia po spotkaniu z kraweznikiem ;-)) Zastanawiam sie, jakby wygladal po 5 latach jakis VW czy inny fiat ;-) KOCHAM MOJA MICRE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 mnie to wcale nie dziwi :wink: w koncu to nissan.... :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 no dobra i co w tym niezwyklego, ile masz przebiegu? u nas w rodzinie jest od nowosci peugeot 406, 10 lat, 220 tys przebiegu i chodzi jak zloto, pali na dotyk, rdzy ani sladu, a niby francuzy sie sypia, co do VW to dla mojego dziewiecioletniego polo przeglady byly formalnoscia 8) no a z fiatem to faktycznie po 5 latach moze byc ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Ja niedawno też byłem na przeglądzie. I wszystko ok prócz: -tylne amory wyklepane, skuteczność prawego 19% lewego 30% (wymieniane nieco ponad pół roku temu na SACHS), co dziwne (w porównaniu do tyłu) przód jak najbardziej w porządku; -tylne heble nieskuteczne (prawy nie działał wogóle), okazało się że krwawiły cylnderki-już wymienione. Nadmieniam iż maszynka ma 4 lata i tylko 30.000km przebiegu. Najbardziej sie wkur...łem, ze jak rok temu robiłem przegląd wyszło, że amory z tyłu są do wymiany. Wymieniłem je w kwietniu tego roku i niby znwu padły. A na dodatek zawory mi napierd...ją jak w ruskim czołgu. Cholera mnie bierze. Mimo to tak czy siak nie mam najmniejszego zamiaru pozbywać się mojej Czrwonej Torpedy i uwilbiam ten samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 no dobra i co w tym niezwyklego, ile masz przebiegu? u nas w rodzinie jest od nowosci peugeot 406, 10 lat, 220 tys przebiegu i chodzi jak zloto, pali na dotyk, rdzy ani sladu, a niby francuzy sie sypia, co do VW to dla mojego dziewiecioletniego polo przeglady byly formalnoscia 8) no a z fiatem to faktycznie po 5 latach moze byc ciezko ~45000 Nic dziwnego w tym nie ma, ze jest wszystko ok... To jak najbardziej pozytywne! Dziwilbym sie, jakby bylo inaczej... Tylko, ze poprzednio w rodzinie mielismy uno, i po 5 latach bylo tam duzo do roboty... zaczynajac od amorow a na wyciekach z silnika konczac... No a poza tym micra miala wymieniana tylnia belke, i to nie w ASO, i to nie na nowa, tylko kupiona na gieldzie... wiec tym bardziej cieszyl mnie fakt, ze i zbieznosc i tylni zawiaz jest jak najbardziej OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 to przebieg malutki, kumpel mial taka micre-nauke jazdy, jak sprzedawal to miala ponad 200.000 nalatane, auto nie do zdarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Mam pytanie do kolegi "duce" jak mierzyli ci emisje spalin?? Na przeglądzie byłem w marcu i niczego takiego mi nie mierzyli,a ostatnio pozbyłem sie kata i z tąd moje pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Mam pytanie do kolegi "duce" jak mierzyli ci emisje spalin?? Na przeglądzie byłem w marcu i niczego takiego mi nie mierzyli,a ostatnio pozbyłem sie kata i z tąd moje pytanie... Wsadzili jakas tam sonde do wydechu i na monitorku im wszystko pokazalo. Tylko tyle jestem w stanie Ci powiedziec jak to robili ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 odgrzewam temat bo bylem dzisiaj na przeglądzie i z "małym" wszystko oki tzn amorki, hamulce łącznie z ręcznym, zawieszenie, geometria, spaliny itp, itp. przebieg 143kkm wiec prawie 100kkm wiecej od ciebie. pozatym jak duzo ludzi na forum wie to ja praktycznie nic nie robie przy Nissku a mam go od 6 lat :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 mnie to wcale nie dziwi :wink: w koncu to nissan.... :twisted: d*pa d*pa d*pa d*pa k11 to najgorsze auto gorsza jest ttylko k12 jezeli kiedykolwiek kupie micre do tylko k10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 hej mrówa; wracasz widze z wilkim hukiem :wink: ale racje musze ci jednak przyznac 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 mnie to wcale nie dziwi :wink: w koncu to nissan.... :twisted: d*pa d*pa d*pa d*pa k11 to najgorsze auto gorsza jest ttylko k12 jezeli kiedykolwiek kupie micre do tylko k10 nie prawda!! mialem micre k11 z 1996 roku z 1.0 i byl to super samochodzik jedyne co robilem to hamulce (duzo jezdzila po miescie i padly juz bebny i tarcze...) zdazylem zrobic tarcze i zostala sprzedana bo trafila sie n16... a no i padł mi przegób ale to juz od ułańskiej fantazji za kierownica :twisted: . K11 bardzo wdzieczny samochodzik jak sie dba o niego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość profes Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 No tak, ja już wcześniej w którymś wątku pisałem, Mrówa wszystko zajeździ! :wink: A na poważnie, to szkoda auta. Za ile chcesz felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi