hetman83 Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Witam, niedawno kupiliśmy Micrę K12 2004r 1.4benzynę 88KM. Całe życie jeżdżę oplami ale ta micra dla żony i sam też nią śmigam. Nie znam dobrze tej marki ale powoli mam zamiar poznawać:) na początek chce wymienić olej, filtr oleju, powietrza, kabinowy. Czy filtra paliwa posiada to autko ?? nigdzie go nie widzę.... Ten 1.4 jest na łańcuchu podobno i nie trzeba go wymieniać ? Na jakie rzeczy na początek zwrócić uwagę i sprawdzić, ewentualnie wymienić? Szkoda że nie ma na tyle tarcz, tylko bębny. Albo tarczo bębny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1995ggg Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Witam nie w temacie też kupiłem micrę żonie i nie mogę zlokalizować czujnika od temperatury zewnętrznej zerknął byś u siebie gdzie on powinien być od też Mam opla astrę h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Zazwyczaj jest z przudu wnęki lewego koła osłonięty nadkolem. Edytowane 9 Grudnia 2023 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Czujnik temperatury jest koło zamka maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1995ggg Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Niestety obok zamka nie ma go nic innego chyba mi nie zostawanie jak zdjęcie tego zderzaka i szukania zapytam się tak ma ktoś fotkę jak on wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Na pewno jest koło zamka, wygląda tak: CZUJNIK TEMPERATURY ZEWNETRZNEJ NOTE E11 MICRA 06- 27722 AX600 27722 AX600 za 79 zł z Rzgów - Allegro.pl - (14094170057) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1995ggg Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 W dniu 13.12.2023 o 18:41, Wiesiek_Almera napisał: Na pewno jest koło zamka, wygląda tak: CZUJNIK TEMPERATURY ZEWNETRZNEJ NOTE E11 MICRA 06- 27722 AX600 27722 AX600 za 79 zł z Rzgów - Allegro.pl - (14094170057) Dziękuję za informację wtyczkę chyba już zlokalizowałem. Jest na 4piny a czujnika niestety brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 1 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Jeżeli fabrycznie nie było czujnika temperatury,, to masz jeszcze do wymiany licznik i trzeba uzupełnić przewód od dużej wtyczki po lewej stronie pod deską rozdzielczą do licznika. Przerabiałem to w tamtym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1995ggg Opublikowano 2 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 12 godzin temu, Wiesiek_Almera napisał: Jeżeli fabrycznie nie było czujnika temperatury,, to masz jeszcze do wymiany licznik i trzeba uzupełnić przewód od dużej wtyczki po lewej stronie pod deską rozdzielczą do licznika. Przerabiałem to w tamtym roku. Moim zdaniem na 100 % powinen być czujnik micra 2009 rok Polski salon co mam powiedzieć nie znam historii co do napraw a. Byłym napewno jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 2 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 (edytowane) Skoro jest wtyczka bez czujnika, to dokup czujnik. Możesz sprawdzić instalację przez podpięcie rezystora około 1 kom w/g rysunku: Edytowane 2 Stycznia 2024 przez Wiesiek_Almera Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi