Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Lusterka qq 2007

sakla1
 Share

Recommended Posts

Witam. Jest problem z lusterkami qq 2007 2.0. Zauważyłem że podczas uruchomienia auta nie zawsze ale czasem w gnieździe zapalniczki usb pokazuje 7:8v wtedy nie chodzą lusterka po minucie wszystko wraca do normy z napięciem i składaniem lusterek dlaczego??? Może ktoś doradzi?? 

• 3 months later...

Odświeżę temat. Może to ten typ J10 tak ma, ale u mnie lusterka składają się tylko i wyłącznie przyciskiem oraz rozkładają tylko i wyłącznie przyciskiem. Uruchamianie silnika powinno moim zdaniem rozłożyć lusterka ale tak się nie dzieje. A przetestowałem już wszystkie trzy pozycje ustawienia przycisku, składającą, rozkładającą i pośrednią. 

Pod koniec 2014 pojawily sie  w J11 się pojawiły automatycznie składane lusterka z tego co pamiętam. J10 nie miało takiej opcji.

Witam. Odnośnie składania lusterek. Podczas gdy zapalam samochód napięcie nie zawsze ale jak pokazuje małe napięcie to wtedy lusterka nie ch@dzą tzn. Żadna pozycja włączania wyłączanie przyciskiem nie działa.. Jak zostawię w pozycji złożonej to niestety tak zostaje i nic nie mogę zrobić przyciskami

10 minut temu, sakla1 napisał:

Witam. Odnośnie składania lusterek. Podczas gdy zapalam samochód napięcie nie zawsze ale jak pokazuje małe napięcie to wtedy lusterka nie ch@dzą tzn. Żadna pozycja włączania wyłączanie przyciskiem nie działa.. Jak zostawię w pozycji złożonej to niestety tak zostaje i nic nie mogę zrobić przyciskami

Tak jak poprzednik napisał.

Jestem po zakupie (wczoraj) J10 z 2012 roku Tekna i lusterka składają i rozkładają się tylko przyciskiem. Jest podobno do kupienia na Alegro moduł ale nie fabryczny. Rozmawiałem z użytkownikami QQ (znajomi) i odgradzają montaż. Tak więc pozostaje tak jak jest.

Dlaczego odradzają montaż?? Ja mam taki dodatkowy moduł i sobie chwalę.zamykam pilotem auto ,lusterka się składają,przekręcam zapłon to się rozkładają,zero problemów .

Witam,

1 godzinę temu, calypso83 napisał:

Dlaczego odradzają montaż??

Zimową porą, przy oblodzeniach lusterek, lepiej ich chyba nie składać... Wiem, że coraz mniej śniegu i lodu... ;)

Pozdrawiam.

12 godzin temu, calypso83 napisał:

Dlaczego odradzają montaż?? Ja mam taki dodatkowy moduł i sobie chwalę.zamykam pilotem auto ,lusterka się składają,przekręcam zapłon to się rozkładają,zero problemów .

Możesz wrzucić link do tego modułu? Może to inny, już dopracowany i jest ok.

Parę razy mi się zdarzyło że zapomniałem że są przymarznięte i jedynie coś pstryknęło z 2 razy i tyle i trzeba było ręcznie je otworzyć. 

Co do modułu to poszukam bo kupowałem to parę lat temu i nie wiem czy jest jeszcze ta oferta 

Edit.niestety nie mam tego w "kupionych" (allegro) bo mogę cofnąć 3 lata tylko .więc 4 lata działa już.To był ten zwykły moduł ,teraz są 2 rodzaje jeden za 65 zł drugi coś ponad 100 .Ja mam ten tańszy

jest temat o tym i ten moduł mam założony co w wątku,nawet foty wstawiałem i filmik z działania

Edited by calypso83