Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Silniczek wycieraczki tylnej.

dinokajman
 Share

Recommended Posts

Hej. Mam awarię tylnej wycieraczki. Silniczek się przegrzewa. Machnie 3 razy i się zatrzymuje w różnych pozycjach. Można ponownie uruchomić po ok 1 min gdzie wykona kolejne 3 ruchy i zatrzymuje się. Pytałem w serwisie i wołają 1523zł brutto masakra! Na allegro mnóstwo używanych od ok 80zł - 160zł. Kupiłbym używany ale nie umiem dobrać żeby pasował. Czy każdy się nada czy są różnice? A może można gdzieś zregenerować?

Note 1.4 benzyna rocznik 2011.

Można chyba zregenerować. Tylko za taka usługę zapłacisz chyba tyle co za używany na allegro. U mnie występował taki problem z silniczkiem wycieraczek przednich. Robił mi elektryk samochodowy. Nie pamiętam ceny ale coś około 150 zł. Nowy silnik wycieraczki tył koszt ok. 300 -500 zł. Można pokusić się samemu naprawić. Sprawdzałeś czy nie przerwał ci się kabel w przelotce klapy bagażnika? Tez z tego powodu może nie pracować wycieraczka. Objawy jak piszesz że grzeje się i zatrzymuje świadczą o silniku.

Sprawdzał mechanik. Kable całe. 

10 minut temu, dinokajman napisał:

Sprawdzał mechanik. Kable całe. 

To chyba nie pozostaje nic innego jak regenerować u elektryka, lub kupić używany. Jak masz zdolności manualne można pokusić się samemu spróbować naprawić. Powodzenia

Edited by janio
  • Upvote 1