Pietrek Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Witam Nissan Qashqai J11 2014 rok nie działają w ogóle czujniki parkowania brak reakcji (nie zapala się zielona dioda na przycisku) na włączanie i wyłączanie przycisku pod kierownicą ze znaczkiem P. Co to może być ? Czy jest jakiś bezpiecznik jeśli tak to który ?. Bardzo dziwna sytuacja bo na wyświetlaczu niema funkcji Park Asistance skoro są czujniki fabryczne z przodu i z tyłu. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Widzę że niema tu chętnych do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 5 godzin temu, Pietrek napisał: Widzę że niema tu chętnych do pomocy Sa w kompie ustawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 W dniu 3.12.2023 o 21:18, Pietrek napisał: Bardzo dziwna sytuacja bo na wyświetlaczu niema funkcji Park Asistance skoro są czujniki fabryczne z przodu i z tyłu. To, ze masz czujniki z przodu i z tylu to nie znaczy, ze musisz miec Park Asistance . Ja tez mam czujniki i cztery kamery a nie mam. W dniu 3.12.2023 o 21:18, Pietrek napisał: Czy jest jakiś bezpiecznik jeśli tak to który ? Nie, nie ma. W dniu 3.12.2023 o 21:18, Pietrek napisał: nie działają w ogóle czujniki parkowania brak reakcji Jezeli jest uszkodzony modul to nie jest prosto to stwierdzic bez podmianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Podmienione były dwa moduły i jest to samo nic nie działa a w kompie też niema ustawień jak to ugryźć żeby zadziałało No i jeszcze ten przycisk pod kierownicą od parkowania nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 3.12.2023 o 21:18, Pietrek napisał: Bardzo dziwna sytuacja bo na wyświetlaczu niema funkcji Park Asistance skoro są czujniki fabryczne z przodu i z tyłu. Bardzo proszę o pomoc Czujniki z przodu i z tyłu służa do mierzenia odległości do przeszkód podczas manewrów parkowania. Czujniki Asystenta Parkowania są dodatkowe dwa w przednim zderzaku, ale z boku. A dlaczego Twoje nie działają - nie wiem. A na środkowym ekranie od radia masz ikonkę przekreślonych czujników - znaczy, że nie działają? Jakby taki pachołęk przekreśłony? Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 12 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Gdzie znajdę ten moduł PDC w którym miejscu szukać bo z tyłu niema z żadnej ze stron w bagażniku. Moduł który jest miedzy siedzeniami z przodu to jest od hamulca ręcznego a nie od czujników parkowania. Zdjęcie poglądowe modułu PDC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Czy system PDC może nie działać jeśli tylko będzie uszkodzony tylko jeden czujnik ??? Proszę o odpowiedzi bo jakoś to słabo tu idzie. Pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Może. Poczytaj mój ostatni wpis z 3 października 2023 w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo68 Opublikowano 22 Maja Udostępnij Opublikowano 22 Maja Nissan Qashqai 2020 , po usłyszeniu sygnału pikania czujników parkowania nie wycisza się muzyka z radia, poza tym sygnał jest słabo słyszalny pomimo ustawień w komputerze na najwyższy poziom głosu, natomiast po BT jeżeli jest rozmowa przychodząca radio automatycznie wycisza się, podpowiedzcie proszę czy mam jeszcze coś źle ustawione czy po prostu w tym modelu tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi