Maarcel Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 (edytowane) Przebieg 2000 km, z czego 1100 km zrobione w trasie. Auto ma 1,5 miesiąca. Owszem, w mieście grzanie dupki i kierownicy, no ale "taki mamy klimat". Garażowany w temp. 12 stopni. Serio akumulator ma już problem? Macie podobne doświadczenia? 2023 Nissan Qashqai 54. Ostrzeżenie O Usterce Zarządzania Akumulatorem| Nissan PL Dzięki Maarcel Edytowane 22 Grudnia 2023 przez Maarcel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 U mnie 2022r. 21 tys km, akumulator śmiga jak ta lala (dezaktywuje SS po uruchomieniu auta). Grzanie siedzenia i rączek używam. Ale problemy ze składaniem lusterek (obydwa wymienione) i klapą bagażnika, póki co, serwis nie daje rady ogarnąć. Ciekawe o który akumulator chodzi? Ten z komory silnika czy spod fotela pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thekyle Opublikowano 3 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 Przebieg 23000 km od września 2022 i zero problemów z akumulatorami. Garażowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebieski_kasztan Opublikowano 21 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 W dniu 22.12.2023 o 18:52, Maarcel napisał: Przebieg 2000 km, z czego 1100 km zrobione w trasie. Auto ma 1,5 miesiąca. Owszem, w mieście grzanie dupki i kierownicy, no ale "taki mamy klimat". Garażowany w temp. 12 stopni. Serio akumulator ma już problem? Macie podobne doświadczenia? 2023 Nissan Qashqai 54. Ostrzeżenie O Usterce Zarządzania Akumulatorem| Nissan PL Dzięki Maarcel U mnie podobnie. Przebieg 1000km, nie używałem przesadnie ogrzewania, zrobiłem w trasie ok 800km i zostawiłem w garażu ok 10C na 3 tygodnie i trzeba bylo odpalać z kabli. Po tej akcji spalanie wzrosło z 7 do 9, pewnie zabrakło wspomania mild-hybrid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 1 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 18 000 km, parkowany na dworze. Żadnych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 1 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 W dniu 21.01.2024 o 18:24, niebieski_kasztan napisał: U mnie podobnie. Przebieg 1000km, nie używałem przesadnie ogrzewania, zrobiłem w trasie ok 800km i zostawiłem w garażu ok 10C na 3 tygodnie i trzeba bylo odpalać z kabli. Po tej akcji spalanie wzrosło z 7 do 9, pewnie zabrakło wspomania mild-hybrid. Wydaje się, ze stan akumulatora w QQ można sprawdzić bez miernika, poprzez działanie start stopu, jeżeli bezproblemowo wyłącza silnik np.na światłach powinien być naładowany bo inaczej algorytm który to liczy nie pozwoli na wyłączenie silnika, chyba że mamy załączoną klimatyzacje ,w tedy ma ona priorytet, dodatkowe urządzenie np, alarm źle zrobiony również może ciągnąc prąd na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi