Maarcel Posted December 22, 2023 Share Posted December 22, 2023 (edited) Przebieg 2000 km, z czego 1100 km zrobione w trasie. Auto ma 1,5 miesiąca. Owszem, w mieście grzanie dupki i kierownicy, no ale "taki mamy klimat". Garażowany w temp. 12 stopni. Serio akumulator ma już problem? Macie podobne doświadczenia? 2023 Nissan Qashqai 54. Ostrzeżenie O Usterce Zarządzania Akumulatorem| Nissan PL Dzięki Maarcel Edited December 22, 2023 by Maarcel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 U mnie 2022r. 21 tys km, akumulator śmiga jak ta lala (dezaktywuje SS po uruchomieniu auta). Grzanie siedzenia i rączek używam. Ale problemy ze składaniem lusterek (obydwa wymienione) i klapą bagażnika, póki co, serwis nie daje rady ogarnąć. Ciekawe o który akumulator chodzi? Ten z komory silnika czy spod fotela pasażera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekyle Posted January 3, 2024 Share Posted January 3, 2024 Przebieg 23000 km od września 2022 i zero problemów z akumulatorami. Garażowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieski_kasztan Posted January 21, 2024 Share Posted January 21, 2024 W dniu 22.12.2023 o 18:52, Maarcel napisał: Przebieg 2000 km, z czego 1100 km zrobione w trasie. Auto ma 1,5 miesiąca. Owszem, w mieście grzanie dupki i kierownicy, no ale "taki mamy klimat". Garażowany w temp. 12 stopni. Serio akumulator ma już problem? Macie podobne doświadczenia? 2023 Nissan Qashqai 54. Ostrzeżenie O Usterce Zarządzania Akumulatorem| Nissan PL Dzięki Maarcel U mnie podobnie. Przebieg 1000km, nie używałem przesadnie ogrzewania, zrobiłem w trasie ok 800km i zostawiłem w garażu ok 10C na 3 tygodnie i trzeba bylo odpalać z kabli. Po tej akcji spalanie wzrosło z 7 do 9, pewnie zabrakło wspomania mild-hybrid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seta21 Posted February 1, 2024 Share Posted February 1, 2024 18 000 km, parkowany na dworze. Żadnych kłopotów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted February 1, 2024 Share Posted February 1, 2024 W dniu 21.01.2024 o 18:24, niebieski_kasztan napisał: U mnie podobnie. Przebieg 1000km, nie używałem przesadnie ogrzewania, zrobiłem w trasie ok 800km i zostawiłem w garażu ok 10C na 3 tygodnie i trzeba bylo odpalać z kabli. Po tej akcji spalanie wzrosło z 7 do 9, pewnie zabrakło wspomania mild-hybrid. Wydaje się, ze stan akumulatora w QQ można sprawdzić bez miernika, poprzez działanie start stopu, jeżeli bezproblemowo wyłącza silnik np.na światłach powinien być naładowany bo inaczej algorytm który to liczy nie pozwoli na wyłączenie silnika, chyba że mamy załączoną klimatyzacje ,w tedy ma ona priorytet, dodatkowe urządzenie np, alarm źle zrobiony również może ciągnąc prąd na postoju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts