Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Ostrzeżenie - Usterka działania akumulatora. Oddaj do serwisu

Maarcel
 Share

Recommended Posts

Przebieg 2000 km, z czego 1100 km zrobione w trasie. Auto ma 1,5 miesiąca.
Owszem, w mieście grzanie dupki i kierownicy, no ale "taki mamy klimat". Garażowany w temp. 12 stopni.

Serio akumulator ma już problem? Macie podobne doświadczenia? ;)

2023 Nissan Qashqai 54. Ostrzeżenie O Usterce Zarządzania Akumulatorem| Nissan PL

Dzięki

Maarcel

Edited by Maarcel
  • Sad 1

U mnie 2022r. 21 tys km, akumulator śmiga jak ta lala (dezaktywuje SS po uruchomieniu auta). Grzanie siedzenia i rączek używam.

Ale problemy ze składaniem lusterek (obydwa wymienione) i klapą bagażnika, póki co, serwis nie daje rady ogarnąć.

Ciekawe o który akumulator chodzi? Ten z komory silnika czy spod fotela pasażera.

• 2 weeks later...

Przebieg 23000 km od września 2022 i zero problemów z akumulatorami. Garażowany

• 3 weeks later...
W dniu 22.12.2023 o 18:52, Maarcel napisał:

Przebieg 2000 km, z czego 1100 km zrobione w trasie. Auto ma 1,5 miesiąca.
Owszem, w mieście grzanie dupki i kierownicy, no ale "taki mamy klimat". Garażowany w temp. 12 stopni.

Serio akumulator ma już problem? Macie podobne doświadczenia? ;)

2023 Nissan Qashqai 54. Ostrzeżenie O Usterce Zarządzania Akumulatorem| Nissan PL

Dzięki

Maarcel

U mnie podobnie. Przebieg 1000km, nie używałem przesadnie ogrzewania, zrobiłem w trasie ok 800km i zostawiłem w garażu ok 10C na 3 tygodnie i trzeba bylo odpalać z kabli. Po tej akcji spalanie wzrosło z 7 do 9, pewnie zabrakło wspomania mild-hybrid.

• 2 weeks later...
W dniu 21.01.2024 o 18:24, niebieski_kasztan napisał:

U mnie podobnie. Przebieg 1000km, nie używałem przesadnie ogrzewania, zrobiłem w trasie ok 800km i zostawiłem w garażu ok 10C na 3 tygodnie i trzeba bylo odpalać z kabli. Po tej akcji spalanie wzrosło z 7 do 9, pewnie zabrakło wspomania mild-hybrid.

Wydaje się, ze stan akumulatora w QQ można sprawdzić bez miernika, poprzez działanie start stopu, jeżeli bezproblemowo wyłącza silnik np.na światłach powinien być naładowany bo inaczej algorytm który to liczy nie pozwoli na wyłączenie silnika, chyba że mamy załączoną klimatyzacje ,w tedy ma ona priorytet, dodatkowe urządzenie np, alarm źle zrobiony również może ciągnąc prąd na postoju.