sulik76 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Cześć, Jako że to mój pierwszy post tutaj, chciałem się przywitać i życzyć Wam wszystkiego najlepszego w nowym roku. Niedawno odebrałem mojego nowego Nissana Qashqai e-Power w wersji Tekna i uczę się jego obsługi ? Kilka dni temu podłączyłem swojego iPhone-a poprzez Apple CarPlay do systemu multimedialnego NissanConnect i m.in. testowałem działanie nawigacji Google Maps. Jak uruchamiam ją z poziomu CarPlay, wyznaczam trasę i rozpoczynam nawigację to Google Maps nie odtwarza głosowych wskazówek nawigowania. W momencie kiedy taka wskazówka ma być odtworzona to w głośnikach samochodu słychać jedynie krótki sygnał "bip". Czy zauważyliście ten problem u siebie i może wiecie jak go rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulik76 Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Cześć, Przez przypadek znalazłem obejście tego problemu. Może komuś się przyda. Wystarczy uruchomić wcześniej aplikację na telefonie i pozostawić ją otwartą. Wtedy odtwarza wskazówki głosowe. Jednak robi to w dziwny sposób bo wycisza całkowicie radio czy inne źródła dźwięku a nie przycisza. Dodatkowo na "desce rozdzielczej" wyświetla się info, że w wskazówki odtwarzane są w trybie "Asystent głosowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajnik12 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Nie wiem jak w carplay ale w androidauto ustawienia zachowania dźwięku chyba przestawialem w aplikacji na telefonie po uruchomieniu. Szukałeś w ustawieniach carplay na telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulik76 Opublikowano 23 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Oczywiście szukałem takich ustawień. Nie ma ich zarówno w konfiguracji Carplay jak też Google Maps. To jest chyba jakiś bug w Google Maps lub "celowe działanie" Apple bo mapy Apple działają prawidłowo. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi