Wojtekb Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 (edytowane) Witam, Jestem tu nowy i poproszę o pomoc. Nie wiem jak uruchomić tempomat, wygląda na to, że przyciski są w kierownicy ale kompletnie nie wiem jak użyc. Instrukcja jest w niderlandzkim języku, Edytowane 8 Stycznia 2024 przez Wojtekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukisan Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 (edytowane) Najłatwiej byłoby zapytać wujka Google. Bez problemu masz kilka wyników z filmami włącznie, a jak poszperasz to i instrukcję po polsku znajdziesz. 2 lata temu miałem Kaśkę. Aktywujesz przyciskiem tempomat (obok manetki zmiany biegów). Przy określonej prędkości wciskasz przycisk (bodajże plusik) na kierownicy i puszczasz gaz. I jedziesz. Mam jakiś link https://www.nissan.pl/dla-wlasciciela/instrukcje-obslugi/instruktionsboger/iom/qashqai/0j12/e0/2023/obsuga-konwencjonalnego-utrzymujcego-sta-prdko-trybu-tempomatu-1.shtml Edytowane 8 Stycznia 2024 przez yukisan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Na kierownicy przyciśnij dolny przycisk znajdujący się na godzinie 15:20. Na wyświetlaczu powinien pojawić się napis CRUISE z symbolem tempomatu. Górnym przyciskiem RES +podnosisz prędkość, przyciskieM SET- zmniejszasz. (Qashqai +2 2011). Opis kolegi yukisan jest dla nowszych wersji. Przyspieszać możesz, hamulec powoduje wyłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekb Opublikowano 27 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Bardzo dziękuje za info. Niestety poproszę instrukcje krok po kroku. Szczególnie muszę wiedzieć, kiedy mam puścić gaz i kiedy tempomat zaczyna działać. Tak, wiem, że hamulcem anuluje. Oryginalna instrukcja jest po niderlandzku, a znalazłem tylko polskie wersje dla starszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 27 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Podczas jazdy klikasz dolny przycisk zegara ze strzałka. To uruchamia tempomat. Po osiągnięciu docelowej predkosci klikasz w dół poziomy set - Zdejmujesz nogę z gazy, prędkość jest utrzymywana. Teraz możesz przyciskiem płaskim zwiększać (w górę) lub zwiększać prędkość ( kliknięcie w dół) To chyba o 1 km zmiana. Jeśli chcesz deaktywowac chwilowo tempomat (ale nie wylaczyc) klikasz Cancel. Samochód zwalania. Kliknięcie Res+ w górę spowoduje aktywowanie u tempomat wraca do poprzedniej prędkości. Każde naciśnięcie hamulca deaktywuje tempomat. Ale nadal potem można znowu res+ Ja często stosuje technikę: Jadę z zadaną v. Ale chce lekko zwolnić, bo coś jedzie przede mną. Po wyrównaniu prędkości klikam set co powoduje aktywację z niższą v. Popróbuj i samo przyjdzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekb Opublikowano 27 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Mega dzięki, sprawdzę na trasie w pt. Godzinę temu, JackSet napisał: Podczas jazdy klikasz dolny przycisk zegara ze strzałka. To uruchamia tempomat. Po osiągnięciu docelowej predkosci klikasz w dół poziomy set - Zdejmujesz nogę z gazy, prędkość jest utrzymywana. Teraz możesz przyciskiem płaskim zwiększać (w górę) lub zwiększać prędkość ( kliknięcie w dół) To chyba o 1 km zmiana. Jeśli chcesz deaktywowac chwilowo tempomat (ale nie wylaczyc) klikasz Cancel. Samochód zwalania. Kliknięcie Res+ w górę spowoduje aktywowanie u tempomat wraca do poprzedniej prędkości. Każde naciśnięcie hamulca deaktywuje tempomat. Ale nadal potem można znowu res+ Ja często stosuje technikę: Jadę z zadaną v. Ale chce lekko zwolnić, bo coś jedzie przede mną. Po wyrównaniu prędkości klikam set co powoduje aktywację z niższą v. Popróbuj i samo przyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik__ Opublikowano 6 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) Panowie , pomocy … próbuje wszystkich możliwości i nie mogę załączyć tempomatu . klikam przycisk na kierownicy tempomatu i na fisie znajduje uskakuje cruise i miga set , klikam strzałkami + i - zero reakcji czy to prędkość 60 km /h czy 90 . Dodam że jest to automat , qaszkai 2010 r Edytowane 6 Marca 2024 przez Dominik__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekb Opublikowano 17 Lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 klikam przycisk na kierownicy tempomatu i na fisie znajduje uskakuje cruise i miga set , klikam strzałkami + i - zero reakcji czy to prędkość 60 km /h czy 90 u mnie sie nic nie zmieniło pojawia sie to samo co u kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman404 Opublikowano 18 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 @Wojtekba spróbuj mając załączony cruise wcisnąć pedał sprzęgła i wtedy strzałkami +/- i zobaczysz czy pokaże Ci się jakaś wartość km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 22 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Tempomat i ogranicznik mogą nie działać, jak jest jakaś usterka w aucie. Sama obsługa jest banalnie prosta. Włączenie sprowadza się do 2 ruchów palcem-wyboru tempomatu lub ogranicznika i następnie przesunięcia w dół przycisku set. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi