matulaskocz Opublikowano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 Witam. Mimo wymiany baterii w pilocie w dalszym ciągu muszę przykładać brelok do przycisku START, aby włączyć silnik. Otrzymuję komunikat "Key not detected". Od czasu do czasu zdarza się, że zapłon uruchomi się bez wyjmowania klucza z kieszeni, ale jest to losowe zjawisko. Pilot na pewno działa, bo drzwi otwieram bez wyciągania klucza z kieszeni. Jeśli w trakcie podróży ktoś wsiada / wysiada i otworzy drzwi również muszę przyłożyć klucz do przycisku START, aby skasować alarm. Może to awaria immobilisera? Autoryzowany serwis był w stanie mi jedynie wymienić baterię w kluczu co było zupełnie niepotrzebne, bo sam ją wcześniej wymieniłem. Borykam się z tym problemem od kilku lat, ale może ktoś dziś będzie w stanie podpowiedzieć w którą stronę iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Często to masz? Ja też co pół roku czy rzadziej mam takie 2-3 dni, że mam te komunikaty (znaczy tylko key not detected), ale ja to olewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matulaskocz Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 Ja to raczej mam częściej i jest to irytujące dlatego szukam jakiegoś rozwiązania. Wydaje się, że ze strony kluczyka jest wszystko ok, więc zastanawiam się gdzie w aucie jest np. antena IMO, albo "coś co widzi klucz" kiedy jesteś w środku. Auto miało stłuczkę zanim je kupiłem i może w trakcie naprawy blacharz np. coś źle zamontował, bo jednak od czasu do czasu wszystko działa. Radar właściwie musiałem we własnym zakresie naprawiać (szukać warsztatu który go skalibruje) i działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi