Pingwinek73 Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Witam. Wznawiam pytanie w temacie dmuchawy gdyż nie mogę znaleźć przyczyny awarii. Mianowicie zaczęło się od sytuacji kiedy dmuchawa przestała działać po jakimś czasie zaczęła znowu dmuchać aż przestała na dłużej. Wymieniono silnik nic to nie dało, wymieniono rezystor zaczęła działać z dwa tygodnie i znowu zaczęła fisiowac parę dni działa i następnie przestaje. Czy może być uszkodzony panel sterowania nadmuchem i obrotami. Dmuchawa jak przestaje działać to nie działa wogóle na żadnej prędkości. W panelu przestało działać podświetlenie pokrętła temperatury w sumie od tego czasu zaczęły się problemy. Mam taki panel i taki rezystor. Może ktoś miał podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusef19 Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Problem z podświetleniem znany. Pęka cyna na elementach płytki od panelu i nie ma przejścia. Możliwe że i w tym przypadku to jest przyczyna nie działania dmuchawy Trzeba przelutować elementy lub oddać do elektronika żeby przelutował/sprawdził czy nie dupnął jakiś kondensator itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwinek73 Opublikowano 18 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwinek73 Opublikowano 12 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Witam ponownie. Czy ma ktoś patent na wykręcenie rezystora dmuchawy bo dostęp jest tragiczny jedną śrubkę udało się odkręcić. Czy jakiś płaski klucz z dospawaną końcówką do śruby krzyżakowej czy coś innego może jakaś podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joachim Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Pingwinek73 napisał: dospawaną końcówką do śruby krzyżakowej Blisko, ja odkręcałem takim zestawem: Poszło bez problemu... Edytowane 12 Lutego przez Joachim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi