Pingwinek73 Posted January 15, 2024 Share Posted January 15, 2024 Witam. Wznawiam pytanie w temacie dmuchawy gdyż nie mogę znaleźć przyczyny awarii. Mianowicie zaczęło się od sytuacji kiedy dmuchawa przestała działać po jakimś czasie zaczęła znowu dmuchać aż przestała na dłużej. Wymieniono silnik nic to nie dało, wymieniono rezystor zaczęła działać z dwa tygodnie i znowu zaczęła fisiowac parę dni działa i następnie przestaje. Czy może być uszkodzony panel sterowania nadmuchem i obrotami. Dmuchawa jak przestaje działać to nie działa wogóle na żadnej prędkości. W panelu przestało działać podświetlenie pokrętła temperatury w sumie od tego czasu zaczęły się problemy. Mam taki panel i taki rezystor. Może ktoś miał podobny przypadek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jusef19 Posted January 17, 2024 Share Posted January 17, 2024 Problem z podświetleniem znany. Pęka cyna na elementach płytki od panelu i nie ma przejścia. Możliwe że i w tym przypadku to jest przyczyna nie działania dmuchawy Trzeba przelutować elementy lub oddać do elektronika żeby przelutował/sprawdził czy nie dupnął jakiś kondensator itp. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwinek73 Posted January 18, 2024 Author Share Posted January 18, 2024 Dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwinek73 Posted February 12, 2024 Author Share Posted February 12, 2024 Witam ponownie. Czy ma ktoś patent na wykręcenie rezystora dmuchawy bo dostęp jest tragiczny jedną śrubkę udało się odkręcić. Czy jakiś płaski klucz z dospawaną końcówką do śruby krzyżakowej czy coś innego może jakaś podpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joachim Posted February 12, 2024 Share Posted February 12, 2024 (edited) 2 godziny temu, Pingwinek73 napisał: dospawaną końcówką do śruby krzyżakowej Blisko, ja odkręcałem takim zestawem: Poszło bez problemu... Edited February 12, 2024 by Joachim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts