Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Szarpie przy ruszaniu

MelNad
 Share

Recommended Posts

Witam

Mam przejechane 29 tyś i od  kilku miesięcy podczas ruszania samochód szarpie serwis stwierdził że to wina sprzęgła ale kazał jeździć i obserwować , czy ktoś miał już podobny przypadek? Skrzynia manualna 

Pozdrawiam 

Mam automat ale ciekawi mnie że powiedzieli że to wina sprzęgłą i nie naprawili???

Auto na gwarancji jak mają zdiagnozowane chyba powinni wymienić na nową a tę wysłać gdzieś do ekspertyzy.

Godzinę temu, Kadius napisał:

Mam automat ale ciekawi mnie że powiedzieli że to wina sprzęgłą i nie naprawili???

Auto na gwarancji jak mają zdiagnozowane chyba powinni wymienić na nową a tę wysłać gdzieś do ekspertyzy.

Może czekają, aż minie gwarancja?

Sprzęgło napewno za darmo nie wymienią, zapomnijcie zawsze zwalą na złe użytkowanie. Jacko miał wymienione ale to dłuższą historia wręcz epopeja.

Wysłane z mojego SM-A526B przy użyciu Tapatalka

11 godzin temu, huling napisał:

Może czekają, aż minie gwarancja?

Taak... obserwować do końca gwarancji a potem "zapraszamy"... Naprawa jedyne kilka tysi... ;) 

• 1 month later...
W dniu 22.01.2024 o 08:17, MelNad napisał:

Mam przejechane 29 tyś i od  kilku miesięcy podczas ruszania samochód szarpie serwis stwierdził że to wina sprzęgła ale kazał jeździć i obserwować , czy ktoś miał już podobny przypadek? Skrzynia manualna 

Miałem podobnie w J11, ale już po 8 tys. zł.
To wina częstej jazdy na półsprzęgle (np. dokładne parkowanie z poprawkami), ruszanie z małą ilością gazu lub hamowania silnikiem (szczególnie do niskich obrotów).

Stawiam na luzy na kole dwumasowym.
Wymiana samego sprzęgła (nawet zestawu) raczej nie pomoże.
Trzeba wymienić koło dwumasowe i zazwyczaj sprzęgło w komplecie.

PS.: Da się z tym przejeździć wiele kilometrów.

Edited by aquariusmax