czester15.30 Opublikowano 6 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 (edytowane) Samochód jak w tytule , zakupiony na początku roku wysprzedaż 2009 w salonie . Mam przebieg 151000 km. Ostatnio wymieniłem sprzęgło , bo skończyło się i przy okazji sprawdzone zostały błędy . Błędów brak . Nie stwierdzam na słuch , żeby coś się działo z łańcuszkiem ( może nie wiem jak słuchać łańcuszka i gdzie ) . Czy mam zmieniać rozrząd , czy czekać na objawy i błędy zasygnalizowane kontrolką Check Engine ? Dodam , że od początku eksploatacji nigdy nie jeżdżę na niskich obrotach . Nie narażam łańcuszek na rozciągnięcie . Edytowane 6 Lutego 2024 przez czester15.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 6 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 4 godziny temu, czester15.30 napisał: Nie stwierdzam na słuch , żeby coś się działo z łańcuszkiem ( może nie wiem jak słuchać łańcuszka i gdzie ) . Jak z łańcuszkiem będzie coś nie tak, to usłyszysz nawet w kabinie takie metaliczne "dzwonienie" nawet na rozgrzanym silniku. Jeżeli nic nie dzwoni, to ciesz się z jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teletubis12 Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 W dniu 6.02.2024 o 12:30, Bilunia napisał: Jak z łańcuszkiem będzie coś nie tak, to usłyszysz nawet w kabinie takie metaliczne "dzwonienie" nawet na rozgrzanym silniku. Jeżeli nic nie dzwoni, to ciesz się z jazdy. Dzwonienie? U mnie po wymianie wahaczy na zimnym jest taki charakterystyczny dźwięk coś jak wibrowanie i dochodzi to z prawej strony ale później jak rozgrzeje się auto to już cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 12 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 4 godziny temu, Teletubis12 napisał: Dzwonienie? U mnie po wymianie wahaczy na zimnym jest taki charakterystyczny dźwięk coś jak wibrowanie i dochodzi to z prawej strony ale później jak rozgrzeje się auto to już cisza A co ma kolego wspólnego wymiana wahaczy na to, że na zimnym silniku coś "dzwoni/wibruje", a na rozgrzanym jest cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 27 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 W dniu 11.03.2024 o 22:41, Teletubis12 napisał: Dzwonienie? U mnie po wymianie wahaczy na zimnym jest taki charakterystyczny dźwięk coś jak wibrowanie i dochodzi to z prawej strony ale później jak rozgrzeje się auto to już cisza Ile masz przebiegu ? Nie zmieniałeś rozrządu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi